Разпоредителното заседание по делото срещу 48-годишния Стефан Асенов-Амет, обвиняем за

...
Разпоредителното заседание по делото срещу 48-годишния Стефан Асенов-Амет, обвиняем за
Коментари Харесай

Търсят пострадали от убийството в „Арман махала”, първото заседание по делото пропадна

Разпоредителното съвещание по делото против 48-годишния Стефан Асенов-Амет, обвинен за жестокото убийството на приятеля си Сами в „ Арман махала ”, пропадна още при първия опит. Причината е пропуснато име в обвинителния акт и отсъствие на една от потърпевшите Денис Сами Илифова. Тъй като дамата е сменила адреса си, материалите по делото са и изпратени по е-поща и не е ясно дали ги е получила и прочела. Друга от потърпевшите Снежана Митева, която също е нередовно призована, поради това, че живее в Германия, ще бъде известена по телефона за идващото съвещание, което ще се организира на 11 януари 2024 година.
Прочетете още
Амет е изправен на съд с повдигнати две обвинявания. Първото е за съзнателно ликвидиране, а второто за кражба на смарт телефон за над 3000 лв..

В хода на делото е изяснено, че Амет е направил закононарушението, като е наръгал жертва си 5 пъти, след което е опитал да се укрие. Амет разполага с богато престъпно досие с голям брой криминалистични регистрации и има три присъди зад тила си.

Според отбраната му, той е направил закононарушението в миг на афект и не е знаел какво тъкмо прави, като в следствие не се е укривал, тъй като е обикалял.

Припомняме, че кървавия случай се разигра на 20 февруари тази година. Преди него Амет и Смаил се били събрали с другари и използвали алкохол. Убитият Сами е работел в Германия и се върнал в Пловдив краткотрайно. В един миг зародил спор за невърнати 20 лв. от Амет на потърпевшия Сами. Поради тази причина Амет се ядосал и отишъл до дома си, откъдето взел кухненски нож. Пред магистратите обвиненият твърди, че се върнал, с цел да нахрани котката си, защото жена му я нямало. Казва, че двамата са работили дружно в Германия.

След като още веднъж се върнал на мястото на абсурда, двамата се сборичкали, а Амет нанесъл прободни рани на Сами, като малко по-късно потърпевшият е умрял на място. Останалите членове на компанията им, които се опитвали да потушат напрежението, видели ножа, тормозили се и избягали. Именно тогава били осъществени и съдбовните наръгвания. Най-тежкото било в региона на корема, засегнало артерия. Получил се сериозен вътрешен кръвоизлив, който е най-вероятната причина за гибелта. 

След като видял, че Сами е неподвижен, Амет взел телефона му и го продал в заложна къща. С парите от него отишъл на казино, където проиграл цялата сума. Взел и часовника му като се опитал и него да продаде, само че отказали да го купят, по тази причина го задържал. 

На сутринта бил подаден сигнал на тел. 112 и са пристигнали полицейски и медицински екипи, които установили гибелта на Сами.

Полицията издирвала Амет в продължение на три дни, защото причинителят се укривал в изоставена сграда в махалата.

До момента Амет е осъждан три пъти и е лежал в пандиза, като последният път е през 2002 година Той има 22 криминалистични регистрации.

За сходен тип закононарушение законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР