Разпоредил съм на началника на отбраната да направи служебна проверка

...
Разпоредил съм на началника на отбраната да направи служебна проверка
Коментари Харесай

Каракачанов възложи проверка по случая с ген. Цанко Стойков

" Разпоредил съм на началника на защитата да направи служебна инспекция по кое време са пристигнали писмата с претенции и по кое време са връщани отговорите - изобщо всички детайлности по тематиката. "

В това увери вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов пред публицисти преди присъединяване си в отрасловата комисия в отговор на въпрос дали знае за следствието на шефа на Военновъздушни сили военачалник майор Цанко Стойков и че е подслушван с приложени специфични разследващи средства.

Каракачанов не знае какво щяло да усъвършенства решението за инспекция на писмата, само че най-малко щял да бъде по-информиран за протичащото се . Според него от време на време не се вършат неща да трансформират нещо, а с цел да са по-добре осведомени хората.

Самият той не е знаел за това, че има досъдебно произвеждане и не може да си го изясни . " Не съм знаел това, аз го прочетох оня ден, както и вие евентуално сте го видели ", показа вицепремиерът, съгласно който шефът на Военновъздушни сили Цанко Стойков също не знаел за това.

Каракачанов не е правил следствие, само че от диалога в записите гласовете елементарно се различавали - единият бил на президента, а другия на Цанко Стайков.

На въпрос каква ще бъде ориста на генерала, военният министър посочи, че ще се изчакат резултатите от инспекцията. " Не мога да ви кажа каква ще бъде ориста му , защото не съм осведомен ", акцентира Каракачанов.

По думите му служебната инспекция трябвало да откри дали има съзнателно задържане на информация и дали има скриване на информация . " Просто въпреки всичко би трябвало да знам и аз, а няма по какъв начин аз да се заровя в документите и аз да диря. За това съм разпоредил инспекция от директния му шеф - началникът на защитата ", сподели в умозаключение военният министър.

Припомняме, преди няколко дни от п рокуратурата разпространиха записи - част от следствие против шефа на Военновъздушни сили военачалник Цанко Стойков, к ато първият диалог е с президента Румен Радев и касае инспекция на Антикорупционната комисия за назначението на брачната половинка на президента Десислава Радева.
 От следствие против шефа на Военновъздушни сили прокуратурата вади данни за закононарушение на Радев Обновена
От следствие против шефа на Военновъздушни сили прокуратурата вади данни за закононарушение на Радев

Осуетена инспекция на КПКОНПИ

Разпространяването на записите от прокуратурата обосноваха с високият публичен интерес и като доказателства за желаното от основния прокурор пояснение от страна на Конституционния съд на наредбите за имунитета на президента и вицепрезидента. От прокуратурата на обясниха обаче защо е било самото следствие против ген. Стойков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР