Разпоредбите на наредбата и на вътрешните правила са стриктно спазени.

...
Разпоредбите на наредбата и на вътрешните правила са стриктно спазени.
Коментари Харесай

Цачева с подробности за скандала с бонусите в Агенцията по вписванията

Разпоредбите на наредбата и на вътрешните правила са прецизно спазени.

Това съобщи в Министерство на правораздаването по време на ексклузивен брифинг министър Цецка Цачева. Думите ѝ са във връзка проблема с Агенцията по вписванията и раздадените бонуси в институцията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По думите ѝ според разпоредбите изпълнителният шеф би трябвало да даде оценка на чиновниците, без обаче да дефинира по какъвто и да е метод избраните суми. Според нея когато е имало икономии, са се раздавали
бонуси.

„ Това е извънредно пълномощие на изпълнителния шеф. Още рано тази заран аз съм разпоредила осъществяването на инспекция, която да ми даде отговор на въпроса спазена ли е наредбата “, разяснява правосъдният министър.

Тя изрази вярата си, че няма нарушавания, само че в случай че такива бъдат установени, Цачева ще бъде безкомпромисна. Тя оцени изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията с единица, което демонстрира доста положителни резултати.

„ При нас не идват съответно разбивки за хонорари и финансови разноски. Министерството на правораздаването и все още не разполага нито с съответните имена на чиновниците, нито с размера на възнагражденията, които са получени “, счита още министърът.

От своя страна изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева изясни, че за юли,август и септември
бонусите са разпределени по реда.

„ Конкретният размер на тези хонорари зависи от икономиите за съответното тримесечие “, счита шефът на организацията, като добави, че парите идват основно от болнични.

От думите ѝ излиза наяве, че такива
бонуси могат да бъдат раздадени 4 пъти годишни. А 635 чиновници са получили 599 000 лв.. На този декор средномесечният фонд "Работна заплата " е в размер на 813 034 лева

„ Служителите имат служебна ангажираност към поддържането на регистрите “, уточни Козарева, като добави, че има хора, които са получили
бонуси и такива, които не са.

„ Бонусите не се дефинират като твърда сума. Те са функционалност от няколко съставния елемент. Няма най-много и най-малко. Ако няма икономии, няма да има никакви
бонуси “, изясни тя.

Няма хора в организацията, които да са получили 20 000 лв.
бонус. Най-високият е над 3000 лв., а най-ниският е 700 лв.. Отговорните за срутва в Търговския указател не са получили пари, само че други чиновници, които са работили изключително, са били наградени за труда си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР