Разположените в Беларус тактически ядрени оръжия са в отговор на

...
Разположените в Беларус тактически ядрени оръжия са в отговор на
Коментари Харесай

Лукашенко: Разполагането на ЯО в Беларус е в отговор на милитаризацията на Източна Европа

Разположените в Беларус тактически нуклеарни оръжия са в отговор на милитаризацията на Източна Европа, съобщи президентът Александър Лукашенко.

" С разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус ние реагираме по подобаващ метод на бързата милитаризация на Източна Европа и на засилената военна интензивност на Съединени американски щати и НАТО ", съобщи Лукашенко пред участниците в 11-ата Московска конференция по интернационална сигурност, се показва в изказване на беларуското президентство.

В изказването се цитират думите му, че осведомителните войни и киберпрестъпленията са се трансформирали в нови типове оръжия, които подкопават интернационалната търговия и икономическите връзки.

" На този декор, оставайки пореден покровител на обезпечаването на мира и сигурността, изпълнявайки поетите по-рано интернационалните отговорности, Република Беларус - дружно със своите сътрудници и в границите на Съюзната страна Беларус и Русия - поставя всички старания за усилване на взаимоотношението в битката с транснационалните провокации и закани от друг темперамент ", съобщи той.

Лукашенко обаче означи, че разполагането на нуклеарни оръжия не анулира мирните начинания, които Минск предлага, " с цел да се възобнови разговорът по въпросите, свързани с европейската и международната сигурност, на равни начала ".

Той също по този начин съобщи, че актуалната интернационална обстановка остава " невиждано напрегната ", като добави, че " съвсем всички известни провокации и закани са се изострили ".

" Международните закони за надзор на въоръженията са дискредитирани. Увеличават се рисковете от потребление на оръжия за всеобщо заличаване, изключително за провокации, включващи нуклеарни и биологични оръжия ", сподели той.

По-нататък той изрази убеденост, че срещите по време на конференцията в Москва ще послужат за " тясно подсилване на съдействието сред страните и народите и ще се трансфорат в забележителна стъпка към построяването на нова система за интернационална сигурност ".

В края на май министрите на защитата на Русия и Беларус подписаха съглашение за разполагане на съветски нуклеарни оръжия в Беларус. Руският президент Владимир Путин съобщи, че този ход е в отговор на възходящите опасности за сигурността, като акцентира, че Москва е последвала Съединени американски щати, които са разположили свои тактически нуклеарни оръжия в европейски страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР