Разполагането от САЩ на наземно базирани ракетни системи край руските

...
Разполагането от САЩ на наземно базирани ракетни системи край руските
Коментари Харесай

Москва: Американски ракети в Източна Европа могат да доведат до повторение на Карибската криза

Разполагането от Съединени американски щати на наземно основани ракетни системи край съветските граници може да докара до борба, сравнима с Карибската ракетна рецесия, сподели през днешния ден съветският заместник-външен министър Сергей Рябков, представен от Ройтерс.

Русия гневно подлага на критика американските проекти за разполагане на ракетни системи в Източна Европа и изтеглянето на Вашингтон от съглашението за ограничение на ракетите със междинен и дребен обхват.

Карибската (или наричана още Кубинска) ракетна рецесия се развихри през октомври 1962 година, когато Русия отговори на разполагането на американски ракети в Турция с изпращане на балистични ракети в Куба. Тази рецесия сложи света на ръба на нуклеарна война.

Рябков се спря и на внезапното изостряне на напрежението сред Иран и Съединени американски щати и сподели, че Русия и нейните сътрудници ще подхващат ответни ограничения на новите наказания, които Вашингтон сподели, че се готви да наложи на Иран. Той обаче не конкретизира какви ще бъдат тези ограничения. Според него налагането на американски наказания ще усложни още повече ситуацията в района. Рябков прикани Вашингтон да потърси разговор с Иран.

" Трябва да изчакаме и да забележим, какво ще съдържа този пакет " от наказания, който се чака да бъде разгласен през днешния ден, съобщи Рябков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР