Разполагаме над 2 млн. тона царевица и над 1,7 млн.

...
Разполагаме над 2 млн. тона царевица и над 1,7 млн.
Коментари Харесай

Имаме храна за 2 години напред

Разполагаме над 2 млн. тона царевица и над 1,7 млн. тона пшеница
Имаме хранителни артикули за 2 години напред и без нова годишна продукция. Разполагаме над 2 млн. тона царевица, с които можем да издържим до 2 години. Това подсигурява земеделският министър Десислава Танева на брифинг в Министерски съвет, който даде дружно с представители на хранителната промишленост. Те дадоха информация с числа, с цел да успокоят хората, които минути след оповестяването на изключително състояние поради ковид зарязаха работата си и хукнаха по магазините да се презапасяват. Цял следобяд " Метро " се пукаше по шевовете от невижданото стълпотворение на пазаруващи.
 
" Българското произвеждане задоволява напълно вътрешното ползване, имат запаси от няколко месеци до 2 години даже да няма годишна продукция да задоволят потреблението. Няма място за терзание. България е главен производител на пшеница, имаме 1,7 млн. тона за вътрешно ползване, за повече от 1 година за самун и хлебни произведения. Разполагаме над 2 млн. тона царевица, с които можем да издържим до 2 години. Имаме задоволително слънчоглед, неизтъргуван има до края на годината, с цел да задоволи потреблението на растителни масла " увери министър Танева.
 
" В мелничарския отрасъл няма мотиви за суматоха. Произвеждаме самун от извънредно качествена пшеница, без годишна продукция можем да издържим до 2 години ", увериха от хлебарския отрасъл.
 
По думите на представителите и на другите хранителни сектори (месопроизводство, риболовство и други), няма мотиви за терзание, а питателните артикули са обезпечени най-малко за 2 години напред даже да няма годишна продукция.1 година може да се зарежда България единствено с риба без проблем, допълниха от сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР