Разпитаните от разследващи полицаи по акцията срещу Бойко Борисов, Владислав

...
Разпитаните от разследващи полицаи по акцията срещу Бойко Борисов, Владислав
Коментари Харесай

Изненада! Разпитват Петков, Рашков и Асен Василев за Борисов

Разпитаните от проверяващи служители на реда по акцията против Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. Това значи, че показания ще дават, освен те, само че и министър председателят Кирил Петков, чиито показания бяха първото деяние по следствието против тримата.

На разпит се чака да бъдат призовани и вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, за които също стана ясно, че са били в течение на делото.

Във връзка с изказванията на следствия за 19 закононарушения Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, на разпит ще бъдат призовани и чиновници в негово сдружение.

От известие на прокуратурата, публикувано по-рано през днешния ден, не излиза наяве дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков поради изказванията му за изнудване, вследствие на които Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа предходната седмица.

Следователи от Софийската градска прокуратура ще повторят както разпитите, по този начин и други процесуално-следствени дейности, осъществени от Министерство на вътрешните работи, тъй като съгласно държавното обвиняване, те са осъществени от незапознат орган.

От прокуратурата прецизират, че в случай че в хода на следствието се съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице или лица, ще бъдат повдигнати и обвинявания.

С избрания от 21.03.2022 година Софийският градски съд остави без разглеждане импортираните от СГП претенции за правосъдна глоба по осъществените процесуално-следствени дейности по претършуване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Това на процедура значи, че няма правосъдна глоба за утвърждение на протоколите, разясняват от прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР