Разпитан е военнослужещият, попаднал в престрелката, в която бе убит

...
Разпитан е военнослужещият, попаднал в престрелката, в която бе убит
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Не е изключено български следователи да заминат за Турция

Разпитан е военнослужещият, попаднал в престрелката, в която бе погубен граничният служител на реда сержант Петър Бъчваров. На мястото се прави оглед и се събират записите от камерите, съобщи началникът Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов. По думите му, не е изключено български следователи да заминат за Турция.

Припомняме, че български граничен служител на реда бе погубен в престрелка на оградата по границата с република Турция. Служителят на реда е, удостовери основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

Заедно с убития служител на реда по граничната ограда е патрулирал и военнослужещ, който е съумял да се прикрие. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че в опазването на границата ще бъдат включени по-мощни оръжия, с които ще се стреля при всяко подозрение, че животът на български чиновник на реда е в заплаха.

В навечерието на професионалния празник на Министерство на вътрешните работи, граничният служител на реда сержант Петър Бъчваров е разкрил срез в оградата по границата с република Турция. Той е работил в екип с военнослужещ, уточни основният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров.

Светлината от полицейския фенер е посрещната с незабавен изстрел от другата страна на оградата. Той убива сержант Петър Бъчваров, улучвайки го в главата.

Министерство на вътрешните работи ще вземе ограничения за сигурността на съставите си – основен комисар Петър Тодоров е разпоредил във всеки наряд да има дълго оръжие. Той удостовери, че по българския екип са стреляли каналджии, които са се опитвали да преминат през границата.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че е получил увещание за подпомагане от турските управляващи. Той призна, че оградата по границата е в доста неприятно положение.

По думите на Демерджиев е имало несполучливи опити гранични служители на реда да бъдат атакувани с хладни оръжия, само че офанзивата с огнестрелно оръжие, той дефинира като невиждана.

Вътрешният министър уточни, че в нощно време видеонаблюдението по границата хваща силуети, само че не и лица, които да бъдат разпознати. По думите на Демерджиев се знае посоката, в която с тръгнала групата трафиканти и тя се търси от турските управляващи.

По-рано, че оградата по границата, " която беше показана като китайска стена и за която бяха дадени 200 милиона ", не е надеждно оборудване. " Колкото и да е мъчно, ние се оправяме с защитата на границата, за жалост не се справихме с опазването на човешкия живот. За мен това е престъпен случай, обвързван с каналджии ", добави той пред bTV.

Той заяви, че към 200 индивида, военнослужещи, има сега на границата. „ Мигрантският поток е засилен и мигрантите демонстрират досетливост, вършат нови и нови пробоини. “ По негови думи близо 40 са военните на границата сега, които се занимават с поддръжката на оградното оборудване.

Запитан по кое време боен може да употребява оръжието си, министърът отговори, че служителите на реда могат даотвърнат, когатосе стреля по тях. „ Има ясни процедурии разказани ограничения по какъв начин да бъдат употребявани оръжията на границата. “

Българи са експлоатирани да просят в Швейцария, заяви още Сарафов. С трафика на нашите сънародници се е занимавала проведена незаконна група, изясни той. Шестима души от Луковит, най-вече от малцинствените групи, са арестувани в Швейцария.

Те ще бъдат съдени там, а оптималното наказване е 20 години отнемане от независимост. Известен е и броят на жертвите им. Всички те са от региона на Луковит. Били са принуждавани да просят в Женева и Лозана и да живеят под мостове в швейцарските градове.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР