Разписките от машините за гласуване са по-незащитени от бюлетините. Те

...
Разписките от машините за гласуване са по-незащитени от бюлетините. Те
Коментари Харесай

Крум Зарков: Разписките от машините за гласуване са по-незащитени от бюлетините

Разписките от машините за гласоподаване са по-незащитени от бюлетините. Те не са маркирани, нямат специфичен знак, т.е. могат да бъдат разпечатани на елементарен принтер, сподели в предаването " На фокус " по NOVA служебният министър на правораздаването Крум Зарков. По думите му броенето на разписките от машините може да се окаже по-опасно от връщането на хартиените бюлетини.

Зарков счита, че въведеното смесено гласоподаване с хартия или с машина ще сътвори проблеми както с организацията на изборите, по този начин и с отчитането на резултата. Последните избори протекоха без проблем. Машините, които изписаха нещо на екрана, действително не участваха в изборите, подсети Зарков във връзка изказванията на бранителите на хартиените бюлетини, че нямат доверие на машините.

Вбесяващо е това, което се случва - българските жители биват взимани за по-малко умни, в сравнение с са. Самият спор е нездравословен, в огромни елементи от обществото ще остане чувството, че е излъган, счита Крум Зарков.

Според него няма потребност от промени в Изборния кодекс, а потребност от време ЦИК и гласоподавателите да свикнат с метода на гласоподаване. Правосъдният министър добави, че тези тематики не са действителният проблем на българското общество.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР