Размножаване на сансевиера чрез резници Сансевиерата е може би най-популярното

...
Размножаване на сансевиера чрез резници Сансевиерата е може би най-популярното
Коментари Харесай

Размножаване на сансевиера чрез резници. Полезни съвети

Размножаване на сансевиера посредством резници

Сансевиерата е може би най-популярното домашно цвете не у нас, само че и в целия свят. Има няколко аргументи за това. Първо, растението всмуква нездравословните субстанции от въздуха, а в подмяна насища къщата с О2.

Второ, сансевиерата е много скромно растение, тъй че е чудесна за заетите домакини. И най-после, „ езикът на свекървата “, както хората назовават цветето, наподобява ефектно във всеки интериор.

 Размножаване на сансевиера посредством резници. Полезни препоръки

Почва за засаждане
За да могат резниците на сансевиерата да пораснат, би трябвало да изберете вярната почва. Тя би трябвало да е рохкава и лека, свободно да попива вода.

Препоръчваме да употребявате подготвен почвен субстрат за сукуленти. А може и сами да подготвите вярната почва.

 Размножаване на сансевиера посредством резници. Полезни препоръки

Изберете саксията
Препоръчително е възрастните растения да бъдат пресадени в глинен или керамичен съд. Те са задоволително постоянни и мощни, с цел да устоят на натиска на мощните корени на растението.

Необходим е дренаж по време на засаждане. Можете да употребявате керамзит и елементарни камъчета.

 Размножаване на сансевиера посредством резници. Полезни препоръки

Това растение не се нуждае от огромна саксия. Освен това вероятността от избухлив напредък и разцвет е доста по-голяма, в случай че растението е в дребна саксия.

Въпреки това, поради обстоятелството, че корените на растението не порастват на дълбочина, а на ширина, предлагаме ви да изберете необятен, стабилен съд.

Засаждане
За резници използвайте остарял лист от растението. То обаче би трябвало да има здрав тип, без никакви повреди.

Нарежете листа по дължина на ленти с широчина 5–15 см. В този случай, не забравяйте да отбележите, коя е долната страна, точно тя пуска корени.

Факт е, че някои от резниците може да не се вкоренят.

Във вода
Напълнете транспарантен съд с чиста вода. Добавете малко стимулант за растежа. Потопете листата на сансевиерата в течността. Първият и задоволително мощен корен за пресаждане, ще се появи след 2-3 месеца.

В почвата
Сушете готовите резници в продължение на 2 ч. След това напръскайте долната част със стимулат за напредък. Поставете резниците на 2 см с долната част в необятен съд с подобаваща почва.

Преди да извършите това, направете бразди в почвата с дължина към 3 см. Поставете резниците под ъгъл от 45 градуса. Разстоянието сред резниците не би трябвало да надвишава 3 см.

За да ги предпазите от заболявания и да стимулирате растежа, напръскайте резниците с фунгицид. След 1,5–2 месеца ще се появят корени. По-добре е да ги пресадите в земята през топлия сезон.

Вижте още: Лек против ревматизъм и подагра с домакински сапун

Предвид всички потребни свойства на растението, предлагаме да поставите сансевиерата в кухнята. А преди лятото, можете елементарно да пресадите растението в цветна леха. Там то ще бъде наситено с чист въздух и слънчева светлина, ще придобие наситено зелен цвят.

Успех с този опит!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР