Размествания във вътрешния кръг в Кремъл е започнал руският президент

...
Размествания във вътрешния кръг в Кремъл е започнал руският президент
Коментари Харесай

Чистка в Кремъл! Путин уволни знаков кагебист

Размествания във вътрешния кръг в Кремъл е почнал съветският президент Владимир Путин. Като знаково е отхвърлен съветникът му за битка с корупцията Андрей Чоботов - кадър на руските секрети служби Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а след това и на сегашната ФСБ.

Дипломатът от кариерата Максим Травников е новият консултант на Путин по корупцията, заяви държавната съветска организация ТАСС. Досега Травников заемаше поста на отговорник за фрагментите в президентската администрация. С издадения от Путин декрет от през днешния ден двата поста се сплотяват и Травников поема с изключение на ръководството на фрагментите и битката с корупццията.

Досегашният шеф на ръководството за битка с корупцията към Кремъл Андрей Чоботов е отхвърлен, излиза наяве от информацията на ТАСС. Чоботов бе един кръга на така наречен " силовики " към Владимир Путин. Това са представители на специфичната работа ФСБ, правоприемник на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които са в непрекъсната битка за въздействие с Кремъл с представителите на армията и на олигархическите кръгове в Москва.



Чоботов е работил в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - първо в трето ръководство, а по-късно и на централно равнище по времето, когато в руската специфична работа е и самият Путин. Чоботов обаче остава и в наследника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - Федералната работа за сигурност (ФСБ). Впоследствие Чоботов става зам.-шеф на Съвета по сигурност на Руската федерация. В първите месеци на 1999 година пряк шеф му е бил Владимир Путин, който тогава е началник на ФСБ и на Съвета по базопасност на РФ.

През август 1999 година Путин става министър-председател, а през декември и президент на Русия. Впоследствие Чоботов е зам.-министър на защитата на Русия до момента в който министерският пост се държи от Сергей Иванов. Заедно с него Чоботов първо се трансферира във военно-промишления съвет, а след това и в Кремъл и се счита за един от доближените на Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР