Размерът на толтаксите ще зависи от километрите, които изминават камионите.

...
Размерът на толтаксите ще зависи от километрите, които изминават камионите.
Коментари Харесай

Размерът на толтаксите ще зависи от километрите, които изминават камионите

Размерът на толтаксите ще зависи от километрите, които изминават камионите. Това съобщи в " Денят стартира " министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Увеличението на таксите беше отсрочено един път, с цел да се създаде обективен механизъм, посочи Шишков. Решението е да се вкарат разнообразни ставки според от километрите, които изминават водачите.

" Тези, които карат по-малко по нашите пътища, на процедура ще заплащат повече от тези, които изминават повече километри. Тези камиони, които зареждат главно нашите магазини, на процедура ще заплащат по-ниска такса, а директните ще заплащат по-висока такса. Отлагане на това решение не може да има повече. Хората, които употребяват избрана инфраструктура, е разумно да я заплащат, с цел да може тя да се самофинансира и устоя ", уточни Шишков.
Един милиард и 100 000 лв. са отделени за новата стратегия за енергийна успеваемост, сподели още Шишков. Парите са разпределени по райони. За да аплайват за финансиране, представителите на етажната благосъстоятелност би трябвало да показват механически паспорт на постройките като той може и да е остарял, само че би трябвало да има енергийно проучване по новата разпоредба.

За Великден е планувано да бъдат пуснати елементи от пътя Ботевград - Мездра и Автомагистрала " Европа ", както и обходът за Бургас, сподели още Шишков.

Според него би трябвало да се промени икономическият механизъм, по който се строят пътищата.

" Една от опциите е част от автомагистралите да бъдат строени на концесия. Тогава концесионерът не може да краде от себе си. При бъдеща концесия на процедура концесионерът ще инспектира самичък себе си. Ако построи автомагистралата некачествено и я поддържа 30 години - едно е да направи един ремонт за 30 години, друго е да направи пет ", сподели той.
Като пътища, които могат да бъдат издигнати по този метод Шишков открои тунелът под Петрохан и автомагистрала " Рила " през Ихтиман, Самоков, Дупница - до границата с Република Северна Македония.

Междувременно продължава ремонтът на водопровода в град Омуртаг като задачата е до лятото да бъде обезпечена вода за локалните поданици. За да се реши дефинитивно казусът с водата, обаче, е нужно построяването на нов довеждащ тръбопровод, посочи районният министър.

Шишков разяснява и неприятното положение на пътя Девин - Кричим - Стамболийски, за което алармираха локални поданици алармираха.

Той съобщи, че Агенция " Пътна инфраструктура " е подготвена да ремонтира пътя, само че за задачата би трябвало да се подпише съглашение с кмета на общината, а той отхвърля да стори това.

" Пътят от двете страни на обитаемото място е ремонтиран. Кметът не желае да подпише съглашение с Агенция " Пътна инфраструктура ". Когато път минава през обитаемо място, се подписва съглашение, в това число и за метода, по който пътят ще бъде поддържан откакто бъде ремонтиран. Това е процедура на всички места - нищо друго и особено за кмета. Агенция " Пътна инфраструктура " е разполагаем на кмета да подпишат съглашение ", сподели арх. Шишков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР