Размерът на нанесените щети още не е описан, но по

...
Размерът на нанесените щети още не е описан, но по
Коментари Харесай

Незаконната сеч не е причина за бедствието в Царево, според Министерството на земеделието

Размерът на нанесените вреди още не е разказан, само че по първични данни се касае за десетки милиони левове

Незаконната сеч в Странджа не е измежду аргументите за бруталните наводнения, които сполетяха Царево предходната седмица. С такова мнение излезе по-рано през днешния ден Министерството на земеделието на провелото се съвещание на междуведомствената комисия, назначена със заповед на премиера Николай Денков.

Извършен е разбор на бедствието и провалите върху инфраструктурата. Предстои да бъде направен отчет от обособените институции, който би трябвало да бъде показан до 21 септември. До същата дата ще стане ясно и какъв е резултатът от инспекцията за сечта в гората за пет години обратно - какви са размерите ѝ, дали е позволена, плануван, или регистрирана, уточни министърът на земеделието Мирослав Маринов.

Става въпрос за шестте водосбора на реките, които предизвикаха бедствието, изясни зам.-министърът. От общинската администрация са създали обход на всеки един от инфраструктурните обекти.

Кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че към 70 обекта ще попаднат в Междуведомствената комисия, с която общината ще търси помощ от страната.

По негови думи следва " стремително " отремонтиране на язовирните стени, които са извънредно компрометирани. Ще бъде осъществен и ремонт на мостовите уреди и коригиране засегнатите асфалтови настилки в цялата община.

Размерът на нанесените от пороя на 5 септември вреди още не са разказани изцяло, само че по предварителни сметки се касае за десетки милиони левове.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР