Разликата в доходите в различните страни членки на организацията е

...
Разликата в доходите в различните страни членки на организацията е
Коментари Харесай

Данъците върху доходите в повечето държави от ОИСР са се увеличили през 2017 г.

Разликата в приходите в другите страни членки на организацията е забележителна

Данъците на работещо лице от Организацията за икономическо сътрудничество и раз съставляват 25.5% от чистия приход. Още по тематиката
България чака дата за начало на договарянията за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Генералният секретар на " клуба на богатите " Анхел Гурия поддържа българската кандидатура, заяви държавният пресцентър
29 апр 2018
Финландия приключва опита с безусловния базов приход

Двегодишната стратегия, която стартира при започване на 2017 година, няма да бъде удължена след края на 2018 година
25 апр 2018
Колко налози заплащам и къде отиват

Хората постоянно не се замислят за комплицираната сметка, само че онлайн калкулатор им оказва помощ за това
13 апр 2018
Данъците в множеството страни от Организацията за съдействие и развиване (ОИСР) са нарастнали през последната година. Това излиза наяве от отчета Taxing Wages 2018, който организацията разгласява предходната седмица. Според данните в него данъчната ставка - изчислена като общ брой от налога върху общия приход и вноски за общественото обезпечаване без фамилни добавки, е достигнала 25.5% от общия чист приход на жителите, или малко над една четвърт от приходите.

Наблюдаваният растеж се дължи най-вече на нараствания на заплатите в 20 от общо 35-те страни членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, написа в отчета. Размерът на налозите е намалял в 13 страни, а в две е останал на същото равнище.

Докато междинното равнище за Организацията за икономическо сътрудничество и раз се е повишило, данъчните ставки в страните от организацията фрапантно се разграничават. Най-високата стойност е регистрирана в Швейцария - малко над 41% от чистия приход, до момента в който в Канада е близо 13%.

От отчета се вижда още, че съвсем всички страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз оферират данъчни облекчения или обществени помощи за родители. Според данните разноските на семействата за налози са доста по-ниски от тези за обособения поданик – за фамилии с две деца и един работещ родител данъчната ставка съставлява към 14% от чистия приход. При фамилиите с по-ниски приходи процентът е още по-нисък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР