Разликата между „старите” и „новите” държави-членки на Европейския съюз намалява

...
Разликата между „старите” и „новите” държави-членки на Европейския съюз намалява
Коментари Харесай

Бундесбанк: Намалява разликата между „старите” и „новите” държави-членки на ЕС


Разликата сред „ старите” и „ новите” държави-членки на Европейския съюз понижава от ден на ден сочи разбор на централната банка на Германия, представен от БГНЕС.

Анализът обгръща България, Чехия, Естония, Хърватия, Латвия, Литва, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения и демонстрира, че макар слабостта на международната стопанска система, брутният народен артикул (БНП) е повишен приблизително с 4,3% през предходната година. През 2017 година този растеж е възлизал на 4,8%.

Резултатите сочат, че тези страни се доближават към междинните за Европейския съюз. През 2013 година изброените страни вземат участие с 41%, през 2018 година – с 46% от междинния БНП на глава от популацията в Европейски Съюз. Съотнесено към покупателната дарба на популацията, това значи, че „ новите” страни са се изкачили от 6:% на 72% от междинното за Европейски Съюз.

Бундесбанк приготвя постоянно сходни разбори за компании в Германия, които се интересуват от покупателната дарба на жителите в избрани страни за разпространение на продукцията си. Анализаторите на банката означават все по-тясната обязаност и взаимозависимост на тези страни от интернационалната търговия и интеграцията в общия пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР