Разлика от една буква в адреса често е повод за

...
Разлика от една буква в адреса често е повод за
Коментари Харесай

Chrome ще уведомява за подвеждащи сайтове

Разлика от една писмен знак в адреса постоянно е мотив за подозрение

Chrome ще пази потребителите от лъжливи уеб уеб сайтове (снимка: CCO Public Domain)

Гугъл продължава с подобренията на своя браузър Chrome, употребен от към две трети от интернет аудиторията. Предстоящо обновяване ще добави функционалност за известяван на потребителите за уеб сайтове със сходни адреси, които се употребяват за интернет измами.

Използвайки тактиката на сходните URL адреси – от време на време различаващи се единствено по една писмен знак, кибер измамниците относително елементарно подвеждат по-неопитните консуматори. Например, да посетят и дадат данните си в измамнически уеб сайтове като paypali.com вместо paypall.com или go0gle.com вместо google.com.
още по тематиката
Често браузърите издават известия за неточност, когато в мрежата липсва адрес, непосредствен до този на прочут уебсайт. Но от време на време злонамерени лица основават особено уеб сайтове, имитиращи известни адреси, и ги употребяват за незаконните си цели.

Следваща версия на браузъра Chrome ще засича уеб страниците със сходни адреси, с цел да уведоми потребителя за това и да му предложи най-логичния адрес за навестяване. Ако даден уебсайт крие евентуална опасност, браузърът ще осведоми потребителя, преди той да влезе в него.

В момента новата функционалност е на стадий проби в пробния браузър Chrome Canary, заяви ZDNet. Именно там Гугъл тества нововъведенията, преди да ги пусне в приключена версия на Chrome.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР