Различни скорошни изследвания и експерименти доказват, че редовната консумация на

...
Различни скорошни изследвания и експерименти доказват, че редовната консумация на
Коментари Харесай

Яж Чедър - живей по-дълго!

Различни скорошни проучвания и опити потвърждават, че постоянната консумация на Чедър може да ни защищити от развиване на ракови кафези, както и да усъвършенства положението на черния ни дроб. Проучване на Texas A&M University излиза с информацията, че престоялите сирена, каквито са да вземем за пример Бри, Гауда и Чедър, имат капацитета да подобрят опцията ни за по-дълъг живот с до 25 %. Това се дължи на обстоятелството, че те съдържат съставен елемент наименуван спермидин, които благоприятства за разнообразни процеси в организма на човек.

Почти постоянно до момента сходен вид сирена бяха заклеймявани като нездравословни заради съществуването на огромно количество наситени мазнини, само че тук гледната точка е напълно изменена към позитивните им резултати над нас - от усилване на имунната система, до предотвратяване на зъбите, а и още изненадващи и непредвидени изгоди от сирената.

Засилване на имунната система

През 2010 година учени във Финландски университет съумяват да потвърдят, че 1 парче дневно от този тип сирена укрепва имунитета на възрастните хора. В опита взели участие хора на възраст сред 72 и 103 година като за 4 седмици те хапвали по едно парче Гауда дружно със утринната си закуска. Тестовете на имунната им система след този 1 месец били смайващо по-добри.

Тайната за по-дълъг живот?

 Сирене Чедър

Биха ли могли сирената да имат нещо общо с продължителността ни на живот?

Учени от Aarhus University в Дания проверяват обстоятелството, че французите нормално живеят по-дълго от другите европейски нации макар несъразмерната консумация на наситени мазнини в ежедневното си меню. Оказва се, че французите доста по-рядко страдат от сърдечни проблеми и продължителността на живота при тях е към 82 години, в случай че употребяват към 23.9 кг сирене годишно, до момента в който англичаните да вземем за пример живеят до към 81 година, а хапват не повече от 11.6 кг годишно.

Сирене за по-здрави зъби

 Зрели сирена

Не единствено постоянното миене на зъбите, само че и постоянната консумация на сирене може да ви подсигурява по-редки визити на зъболекаря. През 2013 година изследване, извършено от Американската академия на стоматолозите, потвърждава, че от една страна сиренето прави устната празнина по-алкална среда, само че също по този начин основава и защитен пласт на зъбите.

Изследването е извършено измежду 68 деца в три възрастови групи. Едната група трябвало да употребяват несъмнено количество сирене всеки ден; втората - йогурт; третата - чаша прясно мляко. Измерванията на равнищата на pH преди и след опита сочат фрапантно повишение при тези, които хапвали сирене, и никаква смяна при другите две групи. Истината е, че колкото по-високи са равнищата на pH в устата над 5.5, толкоз по-малък е шансът за появяването на кариес.

Сирене в битката с килограмите

 Чедър сирене

През 2009 година австралийски учени вършат опит с присъединяване на 40 доброволци, които не са удовлетворени от килограмите си. Те се подлагат на диета с понижен банкет на калории, само че огромен избор от млечни артикули - сирена, йогурт, нискомаслени млека.

В края проучванията отчели възстановяване на метаболизма, кръвното налягане и сърдечната активност на тези, които присъединили въпреки и в дребни количества млечни артикули, само че най-малко 3 пъти всеки ден.

Интелигентност и сирене

Чудите ли се по какъв начин тези две неща биха могли да бъдат свързани между тях? При проби, издържани от 900 мъже и дами през 2012 година се оказва, че по-добре развити образни, вербални и ментални качества демонстрират консуматорите на мляко и млечни артикули пред веганите.

След всички изброени нагоре аргументи евентуално е време да хапнете една прясна салата, добре поръсена със сирене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР