Различни наказания наложи Районен съд – Варна на трима младежи

...
Различни наказания наложи Районен съд – Варна на трима младежи
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха трима младежи за държане на наркотици

Различни санкции наложи Районен съд – Варна на трима младежи за държане на опиати, оповестяват от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

27-годишен мъж от Плевенско е заловен с опиат в следобедните часове на 29 януари предходната  година по ул. „ Пробуда “ във Варна. Полицейски чиновници при обход забелязали съмнителното държание на мъжа, като при осъществената му регулярна инспекция  се открива, че той държи в себе си полиетиленово пликче с кристално вещество – метамфетамин.  Намереното високорисково наркотично вещество е към 13 грама и съставлява незначителен случай. Подсъдимият има предишно наказание.  По силата на реализирано в правосъдна зала съглашение, на 27-годишния обвиняем бе наложено наказване „ санкция “ в размер на 300 лв.. В негова тежест са и сторените по делото разходи.

22-годишен юноша, неосъждан до момента , е открит при инспекция на 12 юни тази година във Варна да държи без съответно позволение кокаин и марихуана. Откритите у него наркотични субстанции са оценени на обща стойност за към 200 лв.. В бързо произвеждане, за съответното действие съдът утвърди съглашение, с което на подсъдимия беше наложено наказване от 5 месеца отнемане от независимост, изтърпяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Също за държане на опиат, Варненският областен съд наложи наказване от 8 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период на 23-годишен юноша , заловен с високорисково наркотично вещество на 21 август 2019 година При инспекция на тази дата у него са открити опаковки с метамфетамин и марихуана, на обща стойност за към 100 лв.. Подсъдимият е осъждан.

Веществените доказателства по делата - остатъците от наркотичните субстанции се лишават в интерес на страната и предават за заличаване. Съдебните актове са дефинитивни и влизат в действие незабавно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР