Разкриха извършители на множество кражби на електропроводници, съобщиха от пресцентъра

...
Разкриха извършители на множество кражби на електропроводници, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Разкриха извършители на множество кражби на електропроводници

Разкриха причинители на голям брой обири на електропроводници , оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
 Министерство на вътрешните работи
Сигнали за обири на медни електропроводници и за незаконно лишаване на два леки коли са получени в ОД на МВР-Сливен в интервала от началото на месеца до 17 декември.
 Министерство на вътрешните работи
При първия случай известието в полицията било за кражба на съвсем 1000 метра медни ел. проводници от 4 междустълбия от мрежата на електроразпределителното сдружение на територията на новозагорското с. Новоселец. -->

Десетина дни по-късно, на 15 декември, от с. Млекарево постъпил сходен сигнал - за осъществено в нощните часове посягане, при което с режещ инструмент били демонтирани и отнети към 420 метра меден проводник сред 4 стълба, а скоро по-късно и на към 740 метра - този път от ел. преносната мрежа на територията на сливенското с. Крушаре.
 Министерство на вътрешните работи
На 16 декември в полицията в Нова Загора е обявено за открит в с. Омарчево аварирал и зарязан на лек автомобил „ Опел Астра ”, разгласен за търсене. Същият ден бил получен сигнали за липсващ автомобил от същата марка от сливенското с. Биково, а в хода на подхванатите оперативно-издирвателни дейности колата била открита в парцел в с. Мъдрец, община Гълъбово.
 Министерство на вътрешните работи
При следствието станало ясно, че опелът е употребен от причинителите на кражбите на проводници, с цел да се отдръпват от мястото на закононарушенията и да придвижват откраднатите кабели, само че претърпели пътен случай в прилежащото село Омарчево.

По случаите били формирани досъдебни производства, а криминалистите от Сливен и Нова Загора почнали настойчиво да работят за определяне и задържане на причинителите. В рамките на два дни - на 22 и 23 декември, те влезнали в дирите на петима престъпно проявени - главно за обири поданици на  котелското с. Градец.

Мъжете, на възраст от 27 до 39 години, са арестувани, а при извършените под надзора на Районна прокуратура-Нова Загора спомагателни дейности /огледи, разпити на очевидци и други/ е открито, че в друго съучастничество те са създатели на кражбите.

Извършени са претърсвания, конфискувани са материални доказателства, които са предадени за експертизи. При разпитите петимата признали за стореното и разказали за метода на осъществяване на закононарушенията.

В процеса на работата по случаите криминалистите открили, че групата е правила незаконни похищения и на територията и на други регионални центрове в страната.
 Министерство на вътрешните работи
Работата по документирането и доказването на цялостната незаконна активност на лицата продължава от чиновници на ОД на МВР-Сливен, както и от сътрудниците им от Бургас, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Предстои внасяне на искане до съда за вземането на ограничения за неотклонение по отношение на арестуваните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР