Разказ от първо лице на двама съпрузи, свидетели на авиокатастрофата

...
Разказ от първо лице на двама съпрузи, свидетели на авиокатастрофата
Коментари Харесай

Трагедията край Лесново: Семейство е видяло ужаса, шокира народа с подробности

Разказ от първо лице на двама съпрузи, очевидци на авиокатастрофата край летище. Лесново дава насоки на следствието по какъв начин се е стигнало до нея. А ден след нещастието, при която водачът почина на място, пред bTV приказва един от най-близките другари и преподавател на Георги Влайков.
Зрелищни превъртания и полет с главата надолу. Георги Влайков се е занимавал с аеробатика години наред. Трейнинг мениджърът Петьофи Славов е негов преподавател в осъществяването на смелите маневри в небето.
Ерудиран, образован човек. Един от тези, които могат да бъдат наречени Свръхкомпетентни. Мъжете, които извършват акробатика, се смятат за герои. Може би е въпрос на късмет “, сподели Петьофи Славов.
Сред очевидците на злополуката са семейство Василеви от Лесново.
„ Изкачи се веднъж нагоре, спусна надолу, извънредно нагоре и спуска надолу, и отново се изправя. Пак отиде нагоре и след това стартира да прави едни плавни придвижвания надолу, все едно пада лист. Казах си несъмнено ще тръгне, обаче 2-3 минути не излиза към този момент, не се вижда “, споделя Иван Василев, очевидец на злополуката.
„ При нарушаване на минималната безвредна височина при осъществяване на един комплициран маньовър, било по хоризонтала, или по вертикала, мъчно се изтегля самолетът. И може да попадне в скоростен срив и самолетът става неуправляем “, сподели Христо Христов,председател на УС на Националния ръб за следствие на авиокатастрофи.
Повторният оглед завърши през днешния ден. Разследващите занапред ще гледат видеозаписите, направени по време на съдбовния полет.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР