Разходите по транспортирането на военната помощ, която България ще предостави

...
Разходите по транспортирането на военната помощ, която България ще предостави
Коментари Харесай

Ето кой ще поеме разходите по транспортирането на военната помощ, която изпращаме на Украйна


Разходите по превозването на военната помощ, която България ще даде на Украйна, ще бъдат за сметка на интернационалните организации и организации, оказващи помощ на Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8724
Това показват от Министерството на защитата в отговор на питане на Българска телеграфна агенция по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ). На 23 декември стартира логистичната интервенция, в границите на която  ще бъде изпратена одобрената от Народното събрание помощ за Украйна. Общата стойност на предоставената филантропична помощ от българското Министерство на защитата на Украйна е 7 097 730, 15 лв., показват от ведомството. При посещението си в Киев служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи, че от началото на войната в Украйна, България е предоставила филантропична помощ на Киев в размер на 448 милиона лв..  

За тези малко повече от 7 млн. лева българското Министерство на защитата е предоставило на Украйна 2000 каски, 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни облекла (полушуба с подплата, чеп с подплата, риза с дълъг ръкав и шапка) и 5000 броя обувки цели полеви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР