Разходите ни растат по-бързо от доходите, показват данните на Националния

...
Разходите ни растат по-бързо от доходите, показват данните на Националния
Коментари Харесай

Икономисти за разходите и доходите на българина: Всичко се движи добре!

Разходите ни порастват по-бързо от приходите, демонстрират данните на Националния статистически институт, разяснява водещата на " Събуди се " по Нова тв. Средният приход на човек от семейството доближава 1557 лв. през четвъртото тримесечие на 2018-та и нараства със 7,5 на 100 в съпоставяне със същия интервал на 2017-та. Най-много пари харчим за храна, по-късно за жилище, за обществени осигуровки и за превоз. Най-много са харчовете от заплата, по-късно от пенсия и от независима претовареност. 

Има ли спад в дебелината на портфейла ни и за какво разясниха в студиото на " Събуди се " Явор Алексиев от центъра за пазарна стопанска система и икономистът Евгени Кънев.

" Да, разноските нарастват, само че това е от покачването на цените, инфлацията се завърна, разяснява първият от гостите. Българите към този момент отделят по-малко за храна и повече за други артикули, което е добър индикатор в Европейски Съюз. Ние се приближаваме към Европейски Съюз по разноски. Дори IT секторът има съперници на Балканския полуостров. По-ниските заплати в България дават опция на локалните бизнесмени да са по-конкурентноспособни на интернационалния пазар. Големият проблем е какво вършим с хората, които нямат работни заплати. Можем да чакаме да се задълбочи огромната разлика сред работещи и неработещи. Пенсиите няма по какъв начин да следват повишаването на заплатите. Винаги сме давали доста за храна, само че в този момент даваме повече за налози, тъй като повече хора работят. "

" Има динамичност във външните взаимоотношения на България. 2/3 от Брутният вътрешен продукт е за експорт. Доходите също порастват. Намалява тежестта на стоките от първа нужда, което приказва добре за нашата стопанска система. Ние обаче сме затворени в клопката на ниската добавена стойност. Внасяме съществена част от суровините и не можем да направляваме цените. Рано или късно страната би трябвало да поеме издръжката на изоставащие. Ние сме в едно менгеме. ", добави вторият. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: