Разхлабване на мерките ще има. Основно то засяга училищата и

...
Разхлабване на мерките ще има. Основно то засяга училищата и
Коментари Харесай

Учениците се връщат в клас на 12 април, детските градини отварят на 5-и


Разхлабване на ограниченията ще има. Основно то визира учебните заведения и детските градини, както и културните институции. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. КостадинАнгелов, който тази заран даде къс брифинг дружно с основният здравен контрольор Ангел Кунчев. Двамата участваха на идването на 51 600 дози от имунизацията на Модерна.

„ Ще има разхлабване на ограниченията. Вчера доста специалисти коментирахме какво би трябвало да се случи и взехме това решение. Днес то ще бъде облечено в заповед. Най-много експертно струпване на мнение има за връщане на учениците от 12 април в учебно заведение, а децата се връщат в детските градини и ясли на 5 април “, уточни Ангелов, представен от „ Фокус “.

Стана ясно още, че от 1 април театрите отварят порти с до 30% потенциал. Категорично моловете няма да бъдат отворени, нито голмемите магазини. Изключение ще се направи за тези, които могат да обезпечат пространства навън.

Най-вероятно ще проработят единствено заведенията, които имат маси навън. Нощните заведения остават затворени, сподели още Ангелов..

С министър Красимир Вълчев ще изработим явен проект по какъв начин ще се върнат учениците на учебно заведение. До 12 април ще остане актуалната форма на присъствено образование в университетите - единствено за специалностите, които са изброени все още. След това обсъждаме да се върнат и тези, които не могат да проведат образованието си в електронна среда. До края на днешния ден ще има заповед. От 12 април ще се върнат учениците в учебно заведение по график, който ще изработим от 5-и до 12-и. Детските градини и яслите ще работят от 5 април. Само открити площи на заведенията за хранене ще могат да работят - градини и пространства пред тях с маси. Същото важи и за местата за настаняване, даде детайлности министърът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР