Разграждане на органичен отпадък чрез ларвите на черната муха. Това

...
Разграждане на органичен отпадък чрез ларвите на черната муха. Това
Коментари Харесай

Българска компания разгражда органичен отпадък чрез ларвите на черната муха

Разграждане на органически боклук посредством ларвите на черната муха. Това е планът, с който българска компания се класира в топ 10 на интернационално съревнование за бизнес със обществена отговорност, осведоми БТВ.

Иновативният план на българския екип играе значима роля в оправянето с два световни казуса – дефицитът на протеини и увеличаващото се количество хранителни боклуци, които заплашват бъдещето на човечеството.

„ Докарваме ги тук в нашата база, след което те се смилат до размери, които на нас ни правят работа. След което към този момент стартира по този начин нареченото хранене на нашите ларви ”, изясни Камен Кръстанов, действен управител на плана.

Използват черната муха, тъй като се храни само с плодове и зеленчуци и по този начин няма заплаха да придвижва заболявания.

„Науката потвърждава, че в случай че включим насекомите в диетата да вземем за пример на кокошката, здравословното й положение и развиването ѝ се подобряват“, изясни биологът и съосновател на компанията Марк Болар.

Следващата цел е да преработват няколко милиона тона боклуци годишно, а когато това се случи, напъните им ще се насочат към хората с производството на храна, която е непозната на трапезата ни до момента.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР