Разградският окръжен съд е уважил исканията на Окръжната прокуратура в

...
Разградският окръжен съд е уважил исканията на Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Двама остават в ареста по обвинение за данъчни престъпления и пране на пари

Разградският областен съд е почел настояванията на Окръжната прокуратура в Разград да бъде взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на упрекнатите в пране на пари Сезгин З. и живеещата с него на фамилни начала Сюзан С.

41-годишният Сезгин е обвинен за придобиване на два парцела - в село Ясеновец и Разград, и на автомобил „ Мерцедес “ в град Есен, Германия, със средства от тежко съзнателно закононарушение, както и за държане на сумата от към 400 000 евро, 150 000 лв. и към 2 кг златни украшения в съучастничество със съжителката си Сюзан.
Престъплението по член 253, алинея 5, по отношение на алинея 4, 3 и 1 от Наказателен кодекс / пране на пари/ е осъществено като продължавано действие в интервала от 5 февруари 2009 година до 6 август 2019 година Имуществото и средствата, които 41-годишният обвинен е придобил и държал в тайник в дома си, са в изключително огромни размери, като казусът е изключително тежък.

38-годишната Сюзан С. също е купувала парцели със средства, за които е знаела, че са добити от укриване и неплащане на данъчни отговорности. През 2018 година обвинената закупила апартамент с повърхност от 98 кв. м, дружно с маза и таван за сумата от съвсем 97 000 лв., както и комерсиално помещение в Разград за 15 300 лв.. През юни тази година в немския град Шифдорф тя придобила автомобил „ БМВ “ за сумата 15 200 лв..

Семейството от Ясеновец бе разкрито след сигнал и интервенция, извършена под управлението на Окръжната прокуратура в Разград от чиновници на Групово дело БОП и ОД на Министерство на вътрешните работи. Задържан бе и бащата на Сезгин – 62-годишният Шакир М., който ще остане в ареста до събота, откакто Окръжната прокуратура в Разград го задържа за период до 72 часа.

Имотната фамилия от Ясеновец има и огромна къща с кухня, стопанска постройка и маза в селото, както и апартамент от 120 кв. м в Разград със стая в приземния етаж на кооперацията и таванско помещение.

Окръжната прокуратура в Разград е наложила възбрана на обвинените да напущат страната и е уведомила КОНПИ за формираното досъдебно произвеждане за пране на пари.
Действията по следствието не престават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР