Разград посрещна над 250 състезатели за 61-то издание на надпреварата

...
Разград посрещна над 250 състезатели за 61-то издание на надпреварата
Коментари Харесай

Разград стана столица на ориентирането

Разград посрещна над 250 състезатели за 61-то издание на конкуренцията по насочване Купа " Абритус ".

Форумът се провежда от разградския състезателен клуб по насочване Абритус. Помощ и подпомагане оказват община Разград и Туристическо сдружение " Буйна гора ".

В стартовете участваха представители на близо 20 клубове от цялата страна, разпределени във възрастови групи от 10 до 75 години. Разградският състезателен клуб-домакин беше показан от 24 състезатели.
 Фенове на ЦСКА към Херо: Разкажи за феърплея при купата ти с Разград!
Фенове на ЦСКА към Херо: Разкажи за феърплея при купата ти с Разград!

Скочиха на треньора

Най-малкият участник беше 3-годишният Лъчезар Кузманов от Спортния клуб по насочване Чумерна 83 Елена. Той пробяга маршрута дружно с татко си.

На старта застана и батко му Димитър Кузманов, който призна, че доста обича да спортува. Освен насочване, дребният състезател върви на плуване, на лека атлетика, обича да кара и колело. Миналата година Димитър е взел присъединяване в 2 км. тичане за деца в Южния парк на гр. София, се похвали той.

Баща им показа, че като всички виновни родители те също учат децата си да водят деен и здравословен метод на живот, и възпитават у тях обич към спорта още от дребни.

Най-възрастният играч беше 73-годишният Тодор Стаменов от спортния клуб по насочване Академик Варна. Заявление за присъединяване беше подал и ветеранът от спортния клуб " Абритус " в Разград - осемдесет и три годишният Марин Георгиев, само че след това той избра единствено да гледа.

Състезанието се организира в североизточната част на местността Пчелина край Разград. Маршрутите за другите възрастови групи бяха съобразени с условията за осъществяване на надпревари по насочване.

В отборното класиране победител в тазгодишното издание на надпреварата по насочване стана тимът на клуб Бегун Варна. Втори в конкуренцията се класира тимът на домакините от Разград Абритус, а трети останаха състезателите от клуба по насочване Компас-Крос Русе.

При най-малките участници в конкуренцията първите места при девойките и момчетата завоюваха Ева Недялкова от Чумерна 83 Елена и Валентин Атанасов от клуб Бегун Варна. Победител при мъжете до 75-годишна възраст стана Захари Захариев от Академик Варна, а при дамите във възрастовата група над 65 години най-добре се показа Калинка Ненова от клуб Добротица Добрич.

Председателят на спортния клуб по насочване " Абритус " и основен арбитър на надпреварата Татяна Станева благодари на участниците и им пожела да продължат да спортуват с ентусиазъм и предпочитание за нови триумфи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР