Разговорите за промяна на Шампионската лига се насочват към План

...
Разговорите за промяна на Шампионската лига се насочват към План
Коментари Харесай

"План Б" за промените в Шампионската лига - да се разшири до 48 отбора

Разговорите за смяна на Шампионската лига се насочват към " План Б ", написа " Таймс ". Според информацията концепцията за " затворен формат ", в който да играят единствено подбрани клубове, е попаднала в задънена улица поради остри рецензии.

Затова на масата излиза друга опция - Шампионската лига да се разшири и тимовете от 32 да станат 40 или 48. Предложението ще пристигна от няколко клуба в идващите седмици, с цел да може да бъде разисквано на съвещание на 11 септември.

На този вид се гледа като на компромисно решение по отношение на това за Европейска Суперлига, което срещна необятно отрицание на континента. Според него трябваше в новия формат тимовете да са разпределени в четири групи по осем, като 24 от отборите да са с обезпечено присъединяване.

Това ли е най-хубавата Шампионска лига с най-скучния край

Твърдението е, че зад новото предложение стоят клубове като " Аякс " и " Селтик ". При този вид би имало осем групи с по пет или шест тима.

УЕФА е подложена под напън от по-малките страни около разискванията за промени в евротурнирите, които да влязат в действие през 2024 година Изпълнителният шеф на " Аякс " и член на управлението на Асоциацията на европейските клубове Едвин ван дер Сар споделя пред " Таймс ", че за неговия клуб е по-важно да има достъп до шампионата по отношение на това да има доходи.

Клубовете от Бундеслигата и Висшата лига към този момент се оповестиха против шампионат на богатите.

Фотогалерия: Завръщането на "Ливърпул " на трона в европейския футбол >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР