Разговорите са по повод множество сигнали от последните дни от

...
Разговорите са по повод множество сигнали от последните дни от
Коментари Харесай

Обсъждат се спешни мерки за отпушване на трафика с Румъния frognews.bg

Разговорите са във връзка голям брой сигнали от последните дни от представители на тежкотоварния отрасъл за километрични опашки на излаз от България към Румъния.

 

“Необходимо е тясно съдействие сред институциите, които имат отношение към тематиката и дружно с Министерство на вътрешните работи и локалната власт ще създадем организация за решение на този систематичен проблем ”,  подчерта министър Гвоздейков.

 

Той уточни още, че българската страна има цялостна подготвеност за стартирането на фериботната линия Русе-Гюргево, само че от румънска страна имат още работа. “Ако стартираме в най-кратки периоди ферибота, той ще понижи трафика с 25%, което доста ще усъвършенства обстановката на Дунав мост ”, изясни транспортният министър.

 

Министър Калин Стоянов разяснява, че следи обстановката всекидневно по всички гранични пунктове и е в непрекъснат контакт с управленията на Министерство на вътрешните работи в страната. “Разпоредил съм работа на цялостен потенциал ”. 

 

По време на срещата бяха разисквани и настоящи аспекти на връзките с Румъния и по-конкретно взаимоотношението по приемане на България и Румъния в Шенген, свързаността сред двете страни и корабоплаването по р. Дунав.

 

Участие в срещата взеха и заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков и краткотрайният шеф на основна дирекция “Гранична полиция ” Антон Златанов. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР