Разговорът за връщане на задължителната военна служба се е водил

...
Разговорът за връщане на задължителната военна служба се е водил
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Към момента не се налагат конкретни стъпки към връщане на наборното обучение

Разговорът за връщане на наложителната военна работа се е водил неведнъж. Средата за сигурност е мощно повредена. Особено притеснителен е отчетът за положението на защитата е недокомплекта в Българската войска. Това сподели някогашният министър на защитата Николай Ненчев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той съобщи, че по време на неговия мандат въпросът за наложителна военна работа също е бил поставян. „ От отчета, който изготви комисията, се оказа, че един професионален боец излиза на страната по-евтино, в сравнение с един наборен боец. Анализът показваше, че най-малко една година е нужна, с цел да се приготви един кадрови боец да извършва своите отговорности ", изясни Ненчев.

Ако сходен закон бъде признат, би трябвало да бъде обезпечена нужната материална база. „ Въпроси, които също не се разискват, са дали българските дами би трябвало да бъдат призовани да служат, какво вършим с хората, които са с двойно поданство и не живеят в България, какво вършим с младежите, които откажат да служат. Дали това няма да предизвикаме нова вълна от емиграция навръх младежи, които са в дейна възраст? ", разяснява някогашният министър на защитата.

Обезпокоителен е и фактът, че офицерският състав е към 25% незапълнен. Това повдига въпроса кой ще образова наборниците.

Според него все още не се постановат съответни стъпки към връщане на наборното образование.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР