“Разговарях с Корнелия Нинова и получих нейното човешко разрешение да

...
“Разговарях с Корнелия Нинова и получих нейното човешко разрешение да
Коментари Харесай

Георги Михайлов: Управляващите изпуснаха пандемията


“Разговарях с Корнелия Нинова и получих нейното човешко позволение да споделя с вас по какъв начин се усеща. В положително положение е. Преценката за хоспитализация е преценка на клиницистите от ВМА. Като доктор не считам, че нещата са съществени като клинична симптоматика и чакам в скоро време да я забележим още веднъж измежду нас.” Това съобщи националният представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " проф. Георги Михайлов в предаването “Панорама” по Българска национална телевизия по отношение на позитивния тест за Ковид-19 на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и последвалото й постъпване в болница.

“Още при започване на появяването на Ковид-19 в България, Българска социалистическа партия поддържа въвеждането на изключително състояние, като Българска социалистическа партия сложи доста тъкмо условия - това изключително състояние да бъде с съответен период и всички решения за изключителното състояние да се взимат от българския парламент. Това се одобри от нашите политически съперници.”, напомни националният представител.

Проф. Михайлов акцентира, че историята на всички пандемии, както и всички научни данни са сочели, че ще има втора вълна през есента: “Управляващите имаха 6 месеца, с цел да приготвят здравната система за следствията от пандемията, само че не го направиха.”

Народният представител разясни пред водещия Бойко Василев, че държавното управление е трябвало да обърне внимание на няколко пункта: противоепидемиологичните ограничения, конструирането на здравната система, за дабъде тя устойчива, както исъхраняването на медицинския личен състав: “И в тези три аспекта ръководещите не се оправиха.”Михайлов добави, че здравната система не е реформирана от 10 години: “Наливат се още пари в една нереформирана система. Ние от Българска социалистическа партия търсим решение на здравните проблеми.”

“Мерките би трябвало да бъдат уравновесени. Още в първите месеци на пандемията Френската педиатрична асоциация съобщи на френския президент Макрон: “ Върнете децата в учебно заведение. Последствията за тях ще бъдат доста по-тежки, в сравнение с от Ковид инфекцията”. Франция и Германия са в карантина, само че всички деца там са на учебно заведение. В България се прокламираше, че ще има присъствена образователна година, само че единствено един месец след началото й ръководещите изкараха българските гимназисти от учебните заведения, без каквато и да е причина.”, акцентира Георги Михайлов. Той акцентира, че даже и просветителният министър е срещу затварянето на учебните заведения.

На въпрос от водещия на “Панорама” за мнението на левицата за бюджета за идната година, Михайлов бе безапелационен: “През последните 4 години Българска социалистическа партия оферираше систематично промени в региона на обществената политика, които бяха съответни и стъпаловидни. Сега внезапно се излива рогът на изобилието. Всички някогашни министри на финансите се оповестиха срещу този бюджет и предизвестиха за огромните заплаха, свързани с него. Ясно е, че бюджетът е избирателен, ясно е, че се купуват индолгенции с него. Наливат се пари в сфери, които не са реформирани”.

Проф. Михайлов изрази мнението на социалистите, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да е задоволена от бюджет, в който се дават пари за надбавки на деца от заможни фамилии и се харчат големи средства за въоръжение, което няма да усъвършенства статуса на българската войска в значителен аспект. “В този бюджет няма ограничения за възобновяване на стопанската система.

Разходите отиват в неразбираеми направления и без всевъзможни философия. Българска социалистическа партия ще излезе с различни оферти за бюджет 2021.”, приключи коментара си проф. Георги Михайлов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР