Разгорещени страсти в кулоарите на парламента след новината, че Европейската

...
Разгорещени страсти в кулоарите на парламента след новината, че Европейската
Коментари Харесай

Пореден скандал Лукойл разтресе парламента

Разгорещени пристрастености в коридорите на Народното събрание след новината, че Европейската комисия ще стартира следствие против България поради злоупотреби от страна на " Лукойл Нефтохим " с дерогацията за импорт на съветски нефт за България, довел до милиардни макар глобите.

" Санкциите се заобикалят от " Лукойл " с дейната поддръжка на българското държавно управление, на премиера, сегашният, както и миналогодишният (т.е. Денков и Петков - бел.ред.), както и на финансовия министър. Помните, че Асен Василев без решение на Министерски съвет отиде и изиска дерогация. Някой изясни ли ни за какво ни е нужна тази дерогация? Знаете ли, че в интервала 2020-2021 година има цели месеци, в които " Лукойл " е работил единствено с неруски петрол, т.е. е опашата неистина, че може да се работи единствено с съветски петрол ", удари в раната най-големият само че в същото време част от " некоалицията " Делян Добрев от ГЕРБ.

Той упорства за неотложно рухване на дерогацията за съветския петрол, като съгласно него нефтокомбинатът следва да е подготвен с различни доставки. И не пропусна да напомни, че от месеци е казвал, че от въпросната дерогация се възползват единствено Русия и Путин.

Добрев приготвя ново предложение за отпадане на дерогацията, което ще внесе напълно скоро в деловодството на Народното събрание.
 Европейска комисия стартира следствие против България поради
Европейска комисия стартира следствие против България поради " Лукойл "?

Според Мартин Владимиров от ЦИД няма проблем дерогацията да падне веднага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР