Разглеждане на най-известните археологически разкопки в света е целта на

...
Разглеждане на най-известните археологически разкопки в света е целта на
Коментари Харесай

Рим одобри строежа на нов пешеходен път до историческите атракции

Разглеждане на най-известните археологически разкопки в света е задачата на нов план в Рим. Победителят в интернационалния конкурс за основаване на новата пешеходна алея в сърцето на италианската столица бе разгласен в наличието на кмета на града и на министъра на културата на Италия. Проектът на италианска архитектурна компания беше определен от журито измежду 23 други оферти, защото съгласно тях той дава отговор най-добре на всички условия, в това число и на близостта на посетителите до археологическите монументи.
Основната цел е да се направи този регион по-достъпен, като се покаже изключителното му археологическо завещание. Целта е да се върне това място на града, като се даде опция на римляните и на посетителите да се насладят на хубостта му. Това се простира оттатък елементарните визити на обекта. То включва възприемането на този регион като прелестно място за разходка.
Роберто Гуалтиери, кмет на Рим

Проектът ще коства към 18 милиона евро и е една от най-големите вложения за археологически обект в столицата. Сигурността и пренаселеността са измежду провокациите, с които могат да се сблъскат обекти като този, само че съгласно министъра на културата на Италия поуките от предходния опит ще бъдат от решаващо значение.
В Колизеума въведохме поименни билети, с цел да отговорим на нуждата от гарантиране на сигурността и ръководство на пренаселеността. Само избран брой хора ще бъдат допускани вътре.
Дженаро Санджулиано, министър на културата

Тъй като през 2023 година посетителите на Колизеума са се нараснали с 24% спрямо миналата година, известността на този нов план наподобява сигурна. Очаква се Рим да продължи да създава нови планове за допълнително развиване на града.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР