Разгледани са характеристиките на трансмисията, активната аеродинамика и окачването на

...
Разгледани са характеристиките на трансмисията, активната аеродинамика и окачването на
Коментари Харесай

Новата технология на Ultimate 2025 Ford Mustang GTD

Разгледани са характерностите на трансмисията, дейната аеродинамика и окачването на напълно новия Ford Mustang GTD.

Ако възнамерявате да предложите Mustang, който твърди, че ще превъзхожда специфичните спортни Mustang на писта и ще поставите на него дръзка цена на стикер за суперавтомобил от $300 000, по-добре е той да даде някои впечатляващи технологии. Изненадващият Ford Mustang GTD от 2025 година, който дебютира предходната седмица в Pebble Beach, наподобява, откакто бяха прегледани в детайли окачването, трансмисията и аеродинамичните характерности. Нека го Эразбием ".

Предно окачване

Подпорите за пешеходци на общоприетия автомобил от дълго време са изчезнали, сменени от конфигурация на контролното рамо с друга дължина. Също по този начин са изчезнали закрепената височина на каране и пружините на спортната кола. Освободени от тези досадни правила за надпревари, инженерите имаха свободата да разработят своята мечтана настройка за показване. Най-усъвършенстваните " coil-over-shock " единици, които сме изучавали в последно време, се състоят от амортисьор Multimatic DSSV с макара с цялостно електронно ръководство, обгърнат не в една, а в две спирални пружини. Горният има по-висока скорост, която е усъвършенствана за работа на писта. Долната е по-къса, с по-малко намотки и насочена към комфорта скорост.

В естествен режим тези пружини работят дружно, поредно, осигурявайки в допълнение сходство. Натиснете бутона Track обаче и в допълнение към укрепването на амортисьорите на макарата, хидравличната система компресира удобната пружина, като дейно я дезактивира. Това намалява окачването с 40 мм, усилва ефикасното каране и скоростта на наклоняване и посредством понижаване на предната повърхност прибавя 15 до 20 благи в час към оптималната скорост.

 width=

Задно окачване

Отзад всичко е ново спрямо индустриалния автомобил, с цел да се побере трансмисията, инсталирана откъм гърба. Многозвенна система, състояща се от долно полутеглено рамо и поредност от странични и диагонални връзки, локализира носача на главината от всяка страна, до момента в който система от тласкащи пръти и кобилици превежда придвижването до чифт леко наклонени намотки над- амортисьори, които се намират над трансмисията (използвайки същата идея с двойна пружина като отпред), образувайки нещо като X форма, когато се гледа откъм гърба.

Геометрията и механиката на тези връзки са такива, че се поддържа директна връзка 1:1 сред хода на колелото и компресията на пружината/амортисьора. Това е като някак си да монтирате пружината и амортисьора покрай вътрешния борд на гумата и това разрешава по-фин надзор на придвижването на колелата, приковавайки гумите към земята доста по-ефективно.

 width=

Активна аеродинамика

Състезателите би трябвало да изберат аеродинамична конфигурация и да се придържат към нея по време на цялото съревнование, само че тази позволена за придвижване по улиците кола е свободна да приспособи своята предна и задна притискаща мощ по избор – най-много по време на завиване, най-малко за скорост по права линия. Отпред има клапи с хидравлично ръководство, които работят с всички аеродинамични панели на дъното, с цел да засмукват предната част на автомобила надолу. В задната част горният похлупак може да бъде пренасочен за милисекунди, с цел да изберете сред оптималната притискаща мощ или минимално противодействие. И несъмнено, намаляването на височината на возене също понижава съпротивлението.

Боклуци в багажника

Премахването на задната седалка освобождава това място за товар, тъй като няма действително място в обичайния багажник, който би бил супер сложен за достъп заради задното крило преди всичко. (Къде въпреки всичко има някой да пътува с такова съоръжение?) Трансмисията, огромният титаниев шумозаглушител с изменчиво ограничаване, дейното задно окачване и най-много радиаторът за изстудяване на трансмисията заемат най-много пространството тук. Последният изтегля въздуха, слизащ от задното стъкло, в канали, които го насочват през радиатора и на открито през вентилационния панел, който се простира сред задните светлини.

Променлив надзор на сцеплението

Друго огромно нещо в листата с стремежи от регулаторни забрани е изменчивият надзор на сцеплението. Когато е в режим Track, това разрешава на лидера да контролира степента, до която системата може да модулира мощността на мотора и интрузивността на контрола на сцеплението, с цел да подхожда на изменящите се условия на пистата с опциите на лидера. Всичко това може да се направи с ръце, останали на кормилото.

Очаква се тези характерности да работят с повече от 800 конски сили, с цел да обезпечат време под 7 минути Nürburgring Nordschleife – в идеалния случай време под 6:41, с цел да победи Porsche GT2 RS. Напред тим Америка!

Източник: Motortrend

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР