Разделяме с един от най-обичаните български актьори - Иван Иванов... Няма

...
Разделяме с един от най-обичаните български актьори - Иван Иванов... Няма
Коментари Харесай

Пет български филма, с които ще запомним Иван Иванов

Разделяме с един от най-обичаните български артисти - Иван Иванов... 

" Няма различен артист в българското кино, който да е станал толкоз прочут, харесван и обичан след първата си основна роля във кино лентата " Всичко е обич ", написа в известие на Съюза на артистите.  

Роден е на 16 декември 1951 година в Асеновград. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1979 г. Иван Иванов играе на сцените на Народен спектакъл за младежта (1979 – 1981) и Военния спектакъл (1981 – 1983), както и във кино студио СИФ (1983). „ Всичко е обич “ е филмът, който трансформира Иван Иванов в звезда на българското кино.  

Да си напомним някои от паметните му функции през днешния ден!

***

Иван Иванов в никакъв случай не е бил „ българският Ален Делон ”. Той постоянно е бил българският Иван Иванов. Безкрайно надарен и изчерпателен артист и първа обич на някои от нас, той се трансформира в знак на протеста, пристрастеността и младежката вяра, че всичко е обич.

Много от филмите, в които е взел участие, от дълго време са класики на българското кино.

Естествено неговата безусловно паметна роля е тази на Радо от „ Всичко е обич ”. Иван Иванов обаче е и един от най-хубавите български озвучаващи актьори – гласът му звучи в ленти като " Взвод " и " Клетниците ". 

И ако не сте гледали негови филми, девойки, ето пет от тях, които би трябвало да гледате най-малко един път. А в случай че сте ги гледали, няма нищо по-хубаво от това, да си ги припомните 

" Всичко е обич " (1979 г.)

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР