Разделите наистина могат да разбият сърцата на жените. Но група

...
Разделите наистина могат да разбият сърцата на жените. Но група
Коментари Харесай

Мъжете могат да бъдат наранени повече от жените по време на раздяла и ето защо

Разделите в действителност могат да разбият сърцата на дамите. Но група брилянтни мозъци неотдавна научиха, че мъжете могат да бъдат по-опустошени от партньорките си след раздялата. Мъжете също са по-емоционални, когато става дума за разискване на сърдечните си болки (да, те също приказват за това). И всички тези завладяващи изводи са част от изследване на взаимоотношенията, извършено от психолози.

Тези констатации разсъниха любознанието ни и взехме решение да разгледаме доклада и да споделим с вас най-интересните му точки.

Мъжете са по-склонни да търсят помощ за връзката си онлайн.

© Romeo + Juliet / 20th Century Fox

За събирането на данни учените прегледаха изявления на над 184 000 души в Reddit (масов онлайн спорен форум) особено в общността с етикет „ r/relationships “.
Техните констатации разкриват, че около 55% от потребителите, които са потърсили помощ за своите любовни проблеми, са мъже, до момента в който единствено около 45% са дами.
Резултатите също по този начин разкриха, че „ сърдечната болежка “ е най-честата тематика в публикациите. Във форума бяха разисквани и други тематики като време, персонални качества, проблеми с доверието и фамилиарност.

Изследователите считат, че анонимността в платформата е помогнала на мъжете свободно да показват страстите си.

Остарелият стандарт за мъжествеността или идеята, че „ момчетата не плачат “, по някакъв метод повлияха на това по какъв начин момчетата се оправят с възприятията си.
Както един консуматор на Reddit изрази в друг конгрес, „ Момчетата не би трябвало да показват горест или да са смутени, тъй че нормално ги задържаме за себе си, тъй като би трябвало. Никой от нашите другари не желае да чуе за това какъв брой е гадно и че ни се желае да сме могли да създадем нещата по друг метод и така нататък “

 Екипът сподели, че „ анонимният, комфортен и необятно наличен темперамент “ на Reddit разрешава на мъжете (които бяха най-вече млади мъже) да разкрият душите си. Жените, въпреки това, е по-вероятно да търсят помощ лице в лице или да отидат на терапия.

Мъжете са по-емоционални по отношение на сърдечните си болки спрямо дамите.

© Forest Gump / Paramount Pictures

Това може да провокира удивление, само че въз основа на научните данни на екипа, момчетата разискват тематики, обхващащи сърдечни болки, срещи, купони и персонални качества.

Междувременно дамите приказват повече за терзанията си във връзка с малтретиране, финанси, разстояние и домакинска работа.

Шарлот Ентуистъл, водещ създател на проучването, споделя: „ Фактът, че тематиката за сърдечна болежка е по-често обсъждана от мъжете, акцентира по какъв начин мъжете са най-малко толкоз прочувствено наранени от проблеми във взаимоотношенията, колкото дамите. “ Изследователите също по този начин видяха, че множеството от момчетата търсят поддръжка. до момента в който казусът към момента е в ранната си фаза. Момичетата, въпреки това, са склонни да помолят за помощ, когато рецесията към този момент е тежка.

Мъжете изглеждат по-уверени в отношенията си от дамите.

Езикът, употребен от всеки пол, също разкрива избрани модели. Съобщава се, че дамите са употребявали по-самофокусиран език („ аз “ думи) и са имали повече отрицателни страсти в изявленията си.
Това ги кара да имат вяра, че дамите са най-вече в загрижено положение на обвързаност — жанр на обвързаност, характеризиращ се със подозрение в себе си, което нормално води до неустановеност и безпокойствие.

© Marriage Story / Netflix

За разлика от тях, мъжете употребяват местоимението „ ние “ повече, съчетано с думи за принадлежност и позитивни страсти. Признаци, които подхождат на несъмнено положение на обвързаност, което включва доверие и позитивни усеща към връзката.
Въпреки това е също значимо да се означи, че потребителите, които са разпознати с отхвърлящо положение на обвързаност — или тези, които не ценят връзките — са най-вече мъже.

Изследователите се надяват, че тези открития ще поправят известна отрицателна стигма за мъжете.

Водещият откривател доктор Райън Бойд има вяра, че изследването оспорва общите хрумвания за разликите сред половете, когато става въпрос за хетеросексуални връзки.
Той сподели: „ Когато премахнете обичайните обществени стигми против мъжете, тъй като търсят помощ и споделят страстите си… те наподобяват също толкоз отдадени на превъзмогването на сложни моменти в връзките си, колкото дамите. “

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР