Разделението на властите предполага и взаимодействие. Не може между разделението

...
Разделението на властите предполага и взаимодействие. Не може между разделението
Коментари Харесай

Гешев на среща с Янев: Хората очакват властите да работят заедно, а не да воюват една срещу друга

Разделението на управляващите допуска и взаимоотношение. Не може сред разделянето на управляващите да има китайски стени, тъй като това значи, че няма страна, сподели основният прокурор Иван Гешев на среща в Народното събрание с представители на парламентарната група на коалиция " Български напредък ", съобщи кореспондент на Novini.bg. Срещата е в отговор на писмото на Гешев до всички депутати, изпратено в деня на откриването на 48-то Народно заседание.

Това е вярното схващане. Българските жители чакат всички управляващи да работят дружно, с цел да решат проблемите им, а не да водят война една против друга или против избрани персони, поради егото си, съобщи Гешев.

Ние от прокуратурата сме загрижени за неуспеха в битката с престъпността. Национална злополука е най-близкото определение, което мога да направя. Притеснен съм, тъй като липсва взаимоотношение сред институциите. Това е даже меко определение за актуалната обстановка. Ако няма връзка сред обособените звена в системата, няма по какъв начин прокурорът да внесе обвинителен акт и да има обективна присъда, уточни основният прокурор.
В прокуратурата ни тормози, че не се прави законодателна промяна, аз я назовавам правна промяна, а се правят такива неразумни законодателни дейности, на които цената ще платят българските жители. За промяната би трябвало да бъде чут гласът на настоящите магистрати, както и на научната общественост. Ние не пледираме за нищо повече от това да има разговор и взаимоотношение сред участниците в правораздавателната и законодателната система. Ако това не се случи, има риск казусът да се задълбочи и да стане нерешим, разяснява Иван Гешев.

Радва ме, че през днешния ден се слага началото на един разговор за решение на всички проблеми. Защото сега ние не решаваме проблемите, а решаваме следствията. Трябва да локализираме действителните проблеми, тъй като в противоположен случай следствията единствено ще се задълбочават и няма да бъдат решени, означи той.
Съдебната промяна не трябва да се персонализира, сподели водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Не виждам логичност в персонализацията. С персонализацията по-скоро се замазва картината, в сравнение с да се търсят действителните решения на проблемите в системата. Съгласен съм, че неналичието на взаимоотношението сред институциите води до резултата, че обществото ни е уверено, че у нас няма правдивост. За страдание, неналичието на правдивост се заменя с различен тип правдивост – през медиите се раздава правораздаване, без съображение. В положение сме да наклеветим някого, да слагаме етикети като общество, без да има издадена присъда. Това е пагубно. Ние се саморазрушаваме като общество, съобщи Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР