Разделение в големите градове и курортите на парти и тихи

...
Разделение в големите градове и курортите на парти и тихи
Коментари Харесай

Бизнесът скочи срещу глобите за шума: Искат парти и тихи зони

Разделение в огромните градове и курортите на празненство и тихи зони - за това упорстват от бизнеса след формалното въвеждане на новия Закон за отбрана от шума. Според ръководителят на Българската асоциация на заведениеята Ричард Алибегов измененията са направени без публично публично разискване и без допитване до бизнеса.

Вчера Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за отбрана от шума в околната среда, целящи ограничение на нездравословното му влияние върху хората. Новите правила плануват строги забрани за звук от разнообразни източници от 23:00 до 8:00 ч., както и от 14:00 до 16:00 ч. всеки ден. За заведения извършители санкцията може да доближи до 12 000 лева и затваряне на обекта.

" Трябва да има райониране, би трябвало да се знае - както го направиха в Гърция, Испания, Италия. Трябва да има зони, в които може да се подвига звук. Дали ще бъдат до летището или където няма хотели. Не може да кажем на всички в 23:00 ч. към този момент няма живот. Това го няма в нито една страна ", сподели пред bTV Алибегов.

Според него, този закон е " безразсъден " и е импортиран от хора, които не са осведомени с бизнеса и туристическата конюнктура в страната.

" Приет е от хора, които не ги интересува какво ще се случи в нашия отрасъл. През лятото хората излизат след 21:00 ч., т.е. това е невероятно към този момент, тъй като в 23:00 ч. всичко би трябвало да е завършило. Тук не става въпрос даже за музика, а за работа навън ", безапелационен е ръководителят на БАЗ.

Алибегов даде съответен образец с курорта Слънчев бряг, който от 15 години бил рекламиран като празненство дестинация, а с новия закон щял да се трансформира в фамилна дестинация.

" Малкият и междинен бизнес ще понесе целия негативизъм и от страна на клиенти, и от финансови загуби. Не знаем доколко ще бъдат загубите, само че допускаме, че ще има банкрути. Този закон е от 80-те, те не направиха нищо ново - децибелите не са пипнати ", посочи той.

По думите на Ричард Алибегов, бизнесът е подготвен на национални митинги, в случай че новият закон не бъде преразгледан. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР