Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовира,

...
Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовира,
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовира

" Разчитам на природата и имам вяра, че тя ще изпълни язовира ", сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в понеделник.

От думите му стана ясно, че се прави всички допустимо за възобновяване на язовир " Студена ", само че главните упования за излаз от водната рецесия в последна сметка са ориентирани към природата.

" Трябва да създадем всичко допустимо язовир " Студена " да си възвърне силите. В момента в язовира има вода за към 33 дни преди да се навлезе в така наречен мъртва зона.Трябва да се спре използването на вода от язовира, с цел да може и да се почисти така наречен гъба, земната маса на дъното на язовира. Разчитам на природата и имам вяра, че тя ще изпълни язовира. Проблем ще бъде в случай че има съществено захлаждане и наличният размер в язовир " Студена " замръзне. Това, което успяхме да създадем с язовир " Студена” е да понижим разноските, които бяха към 8 см на денонощие. Сега са към 5.5 см. Очакваме обаче, че ще има захлаждане, което води до това дебитът, който влиза в язовира да е по-малък ", уточни Караниколов пред Нова телевизия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР