Разчитахме на вербални послания за ограничаване на пътуванията, но хората

...
Разчитахме на вербални послания за ограничаване на пътуванията, но хората
Коментари Харесай

Защитаваме правата на тези, които спазват мерките


Разчитахме на вербални послания за ограничение на пътуванията, само че хората не се вслушаха. 99.9% от жителите осъзнават това, което се случва и спомагат, само че една дребна част водят нещата към неуспех. Не можеше да стоим ние и държавното управление безучастно в подобен миг, сподели през днешния ден ръководителят на Националният действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

В никакъв случай не може да вкарваме всеки един в разпоредбите. Всеки един от нас би трябвало да разбере какво е независимост и какво е свободия, добави той. Целта е да се защитят правата на хората, които съблюдават ограниченията и желаят да запазят здравето си и своите близки, безапелационен бе началникът на ВМА.

По думите му решението за затваряне на София е точно, с цел да се отбрани популацията, което съблюдава възбраните. Беше тежък спор и в щаба и на политическо равнище, призна Мутафчийски.

Генералът уточни, че има сигнали за идване на доста хора в Банско, а в дребни градчета по Черноморието имало повече софийски коли, в сравнение с месни. В отговор на въпрос, Мутафчийска сподели, че влаковете не са спрени напълно, тъй като това е нереално и невероятно, защото те се употребяват за пътешестване за работа.

От щаба подсетиха, че работещите в магазините би трябвало да имат персонални защитни средства, а пазаруващите да са с маски. В огромни търговски магазини в „ Люлин “ е имало скупчване на клиенти и няколко пъти се е наложило да бъдат предизвестени да управляват потока от хора.

Колкото повече продължава епидемията, медицинските запаси се стопяват, поради огромния броя инфектирани лекари, сестри, санитари, сподели Мутафчийски. Той посочи, че едно от първите условия за освобождение на живота, е да има свободни медицински запаси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР