Разбрах, че трябва да платя, в момента, в който отстранихме

...
Разбрах, че трябва да платя, в момента, в който отстранихме
Коментари Харесай

Предприемач разказа как кметът на район Северен в Пловдив му е искал подкуп

Разбрах, че би трябвало да платя, сега, в който отстранихме всички забележки по плана. Видях на монитора на госпожа Ана Войнова, мисля е младши специалист в администрацията на регион " Северен " разрешението за строителство. Тя ми сподели, че следва условност – разрешителното да бъде написано от основния проектант на региона Михаил Богданов. Това описа строителният бизнесмен Здравко Ангелов, който е индивидът, подал сигнал против кмета на регион " Северен " в Пловдив Ральо Ралев.
Пред Нова телевизия Ангелов изясни, че след два дни отишъл да види какво става и тогава схванал, че кметът на " Северен " Ральо Ралев вдигнал скандал на общинарите и прибрал плана за градеж в своя кабинет. После нещата зациклили – Ангелов опитал да си направи среща с Ралев, само че той бил в отпуск.
Накрая Ралев приел Ангелов в сякаш почивния си ден, откакто връзката била направена от прочут на предприемача. За пръв път се видях онлайн с него тогава, акцентира предприемачът, откакто призна, че бил другар във Фейсбук с Ралев. " Развика ми като възпитаник в трети клас ", изясни Ангелов и сподели, че Ралев му декларирал следното: " Вие ли сте най-умния в махалата, та да вземете избран план ". По думите на Ангелов, Ралев му обяснил, че той ръководи кметството и почнал да загатва къде бил самият той в схемата. " Пари не ми изиска, само че след това много ядосано си излезе от кабинета ", добави предприемачът.
Ангелов сподели и, че това е първата постройка, която строи в регион " Северен ". А схванал, че би трябвало да заплати, когато това му споделил медиатор – Иван Делевски, също арестуван. Общинска служителка споделила на негова служителка, че щял да завоюва 390 000 евро от плана и трябвало да даде нещо.
В последна сметка Делевски донесъл контракт на Ангелов, за който в никакъв случай преди не било говорено в никакъв случай. В контракта обаче липсвали съществени неща. По думите на Ангелов, документът уреждал той да даде 60 000 евро " първична вноска ", с цел да строи и посочи, че Делевски е записан със СРС и споделил, че в случай че при случая " Иванчева " някогашната кметица на " Младост " имала подобен контракт, щяла да се отърве.
На въпрос дали е проучил региона, преди да тръгне да прави каквото и да е, Ангелов описа, че предходният притежател на парцела му бил споделил: " Не знам по какъв начин ще се оправиш с Ральо, този човек е окупирал целият регион ". Ангелов не пожела да влиза в детайлности по какъв начин е стигнал до премиера Бойко Борисов, тъй като не желал да основава усещане, че единствено по този начин можеш да си решиш проблемите. Стана ясно обаче, че предприемачът е имал персонална среща с Борисов.
" Реално им заплащам заплатата, а те се държат по този метод. Да не приказваме, че 40% от администрацията би трябвало да бъдат уволнени - постепенно, с всевъзможни спънки ", приключи Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР