Разбира се, че се страхувам, имам три деца, а просто

...
Разбира се, че се страхувам, имам три деца, а просто
Коментари Харесай

Зам.-министър Христанов за заплахите: Разбира се, че се страхувам, имам три деца, а просто си върша работата

Разбира се, че се опасявам, имам три деца, а просто си правя работата.

Това съобщи в ефира на бТВ зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

Вчера премиерът Кирил Петков заяви, че Христанов е заплашван, заради което ще се движи с защита. Заплахите за живота му са свързани с казуса с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, който страната си върна след следствие на репортера на bTV Марин Николов.

" Това не е решение на премиера, нито мое. Това е решение на групов орган съвет, който преценя оперативната информация и надлежно назначава или не назначава защита на застрашени лица “, изясни в изявление за предаването " Тази заран “ Христанов.

Заплахите към него са били под формата на известия. След това са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На зам.-министъра е препоръчан и рушвет от 500 хил лева на месец, с цел да остави частната компания на границата.

На въпроса дали се опасява той отговори: " Обективно видяно -  да, опасявам се. Аз съм фамилен човек с три деца. Опитвам се да си правя работата умишлено. За мен не е обикновено да наследим една страна, в която се постанова да вървиш с защита, тъй като отиваш и си вършиш работата както би трябвало “.

Христанов дефинира като " митологема “ изказванието, че страната е взела бизнеса на един безпаричен човечец, който 10 години си е правил работата, написа plovdiv24.bg.

По думите му БАБХ има потенциал и ще поеме с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “ и тази активност няма да се преотдава на частна компания. На границата ще бъде построена и лаборатория и това ще носи годишен доход на страната от 50-60 млн. лева на година. Оборудването за лабораторията ще коства сред 3 и 5 млн. лева, посочи зам.-министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР