Разбира се, че арката също така вече няма да се

...
Разбира се, че арката също така вече няма да се
Коментари Харесай

Арката на стадион Уембли вече няма да свети, за да отбелязва жестокости - след критики, че не показва израелски цветове

Разбира се, че арката също по този начин към този момент няма да се употребява за наблягане на акции за приобщаване и многообразие - както беше планувано през последните години от тя е осветена в цветовете на дъгата, с цел да поддържа правата на ЛГБТК+.

FA се назовава „ безгръбначен “, откакто не освети арката в израелски цветове

Това отстранява упованието, че арката ще бъде осветена, и нуждата FA да прави оценка от време на време комплицирани геополитически обстановки.

През годините арката на Уембли одобри цветовете на знамената на страни, в това число Франция, Турция и Украйна, в границите на дни след офанзивите.

Но ФА реши да не свети в синьо-белия цвят на Израел след поредност от кибуци покрай границата с Газа и огромен музикален фестивал навън на 7 октомври.

Вълната от офанзиви в Южен Израел умъртви към 1200 - най-смъртоносният ден офанзиви против евреи след Холокоста - и почти 240 души бяха взети за заложници в Газа.

Но невижданата офанзива подтикна Израел да стартира война за премахване на Хамас - убивайки хиляди в Газа с опасения за огромния брой на цивилни жертви.

На този декор - и изблик на про-палестински активизъм в Англия и измежду футболистите - Футболната асоциация избра да не показва взаимност с Израел на Уембли.

Вместо това ФА реши да резервира безмълвие, с цел да " помни почтените жертви на опустошителните събития в Израел и Палестина " преди интернационалния мач за мъже предишния месец сред Англия и Австралия на Уембли.

Липсата на " съответна респект " към Израел на ръководителя на мрежата Faith in Football на ФА, равин Алекс Голдбърг.

Прочетете повече от Sky News:
Израел и Хамас се съгласяват да преустановят борбите

Изображение: Арката на стадион Уембли, осветена в поддръжка на Франция след атентатите в Париж през 2015 година Снимка: AP

Главният изпълнителен шеф на ФА Марк Булингам сподели: „ Признавам, че нашето решение аргументи болежка на еврейската общественост, която смяташе, че трябваше да запалителен арката и това трябваше да покажем по-силна поддръжка за тях.

„ Това беше едно от най-трудните решения, които трябваше да вземем, и последното нещо, което в миналото сме желали да създадем в тази обстановка, беше да увеличим болката.

" Ние не желаеме всички да се съгласят с нашето решение, а да разберем по какъв начин сме стигнали до него. "

Daily Telegraph първо заяви, че бордът на ФА е утвърдил новата политика, което значи, че ФА не може да бъде упреквана, че заема страна в спорове, като към този момент не осветява дъгата по отношение на геополитически въпроси или национални нещастия.

ФА ще продължи да поддържа дела като Rainbow Laces, даже в случай че арката ще не е част от активизма.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР