Разбиха най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана досега в Смолян, съобщава

...
Разбиха най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана досега в Смолян, съобщава
Коментари Харесай

Разбиха най-голямата наркоплантация в Смолянско

Разбиха най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана до момента в Смолян, оповестява Българска национална телевизия.

На повърхност от един декар на доста труднодостъпно място над девинското село Осиково проверяващите са разкрили цяла фабрика за произвеждане на дрога.

Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов съобщи, че става въпрос за тежко съзнателно закононарушение, обвързвано със засяване, развъждане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Разследващите са направили оглед на мястото, където са били засети и отглеждани растенията. При огледа са конфискувани 17 кг и 600 гр суха тревна маса марихуана и 143 броя канабисови растения.

За едно денонощие са осъществени претърсвания и изземвания в жилища и един автомобил.

Извършен е и обиск на едно лице. Иззети са портативни компютри, телефони и още опиати. Протоколите от претърсванията и изземвания са предоставени пред Окръжния съд в Смолян и са утвърдени.

Ще бъдат назначени няколко експертизи по случая.

Зам.-директорът на полицията в Смолян комисар Костадин Бундов уточни, че все още са обвинени трима души от Пловдив, които са на възраст 46, 47 и 55 години. Двама от тях са арестувани за 24 часа, а третият се търси.

Бундов акцентира, че сигурно се касае за целенасочена активност, а не за диворастящи растения. Канабисът бил торен, поливан, сушен и дробен, а продуктът бил с доста положително качество.

За случая е получен сигнал и доста бързо се е работило по горещи следи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР