Районният съдия Тодор Митев изнесе открит урок по право пред

...
Районният съдия Тодор Митев изнесе открит урок по право пред
Коментари Харесай

Правни въпроси дискутираха дванадесетокласници от Математическата гимназия в Бургас

Районният арбитър Тодор Митев изнесе открит урок по право пред дванадесетокласници от Природоматематическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков “ в Бургас.

Поредната просветителна самодейност на Районен съд – Бургас предизвика младежите да дискутират правила в българския правораздавателен развой. Работата на съдията, отговорността, която носи, законосъобразността на правосъдните актове, инцидентното систематизиране на делата, бяха част от въпросите, които вълнуваха учениците.

„ Законът стои над всичко “, разяснява магистратът, като добави „ законите са построени върху човешките взаимоотношения и другарство. Наш вътрешен повод като жители е ние да ги съблюдаваме, да сме виновни, с цел да може да живеем в правов свят “.

Лекторът показа съставите на обособени закононарушения и наказванията, които законът е планувал за тях. Той описа за образуването на правосъдно дело, след внасянето на иск от наранена страна или след покачване на обвиняване от прокурора по наказателни каузи. В хода на правосъдния развой съдът открива истината и по вътрешно разбиране, въз основа на събраните доказателства по делото, постановява присъда.

Дванадесетокласниците получиха като подарък дребна брошура – Конституцията на Република България и просветителни материали, обезпечени от Висш съдебен съвет по Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР