Районният съдия Тодор Митев изнесе открит урок по право пред

...
Районният съдия Тодор Митев изнесе открит урок по право пред
Коментари Харесай

Правни въпроси дискутираха дванадесетокласници от Математическата

Районният арбитър Тодор Митев изнесе открит урок по право пред дванадесетокласници от Природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков " в Бургас. Поредната просветителна самодейност на Районен съд - Бургас предизвика младежите да дискутират правила в българския правораздавателен развой. Работата на съдията, отговорността, която носи, законосъобразността на правосъдните актове, инцидентното систематизиране на делата, бяха част от въпросите, които вълнуваха учениците.

" Законът стои над всичко ", разяснява магистратът, като добави " законите са построени върху човешките взаимоотношения и другарство. Наш вътрешен повод като жители е ние да ги съблюдаваме, да сме виновни, с цел да може да живеем в правов свят ".

Лекторът показа съставите на обособени закононарушения и наказванията, които законът е планувал за тях. Той описа за образуването на правосъдно дело, след внасянето на иск от наранена страна или след покачване на обвиняване от прокурора по наказателни каузи. В хода на правосъдния развой съдът открива истината и по вътрешно разбиране, въз основа на събраните доказателства по делото, постановява присъда.

Дванадесетокласниците получиха като подарък дребна брошура – Конституцията на Република България и просветителни материали, обезпечени от Висш съдебен съвет по Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР