Районният съд в София остави в ареста обвиняемия за помагач

...
Районният съд в София остави в ареста обвиняемия за помагач
Коментари Харесай

Крадецът на джипа на Плевнелиев взе акъла на съда

Районният съд в София остави в ареста обвинения за помощник при кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев Илиан Димитров, по прякор Илиан Бабичката. Останалите двама обвинени - Владо Македонеца и Ивайло Фаската - към момента се търсят, оповестява dir.bg.

Мотивите на съда са, че има обосновано съмнение за осъществяване на закононарушението, както и че на независимост Димитров ще извърши друго закононарушение.

Бабичката и отбраната му изненадаха правосъдния състав, като показаха документ от ТЕЛК, че Димитров има 72% неработоспособност.

Джипът на Росен Плевнелиев беше откраднат в столичен мол. Тогава брачната половинка му Деси Банова била в комерсиалния център. Мъж с раница се блъснал в нея, а различен подкарал колата. Всъщност в чантата бил усилвател, който предал сигнала от ключа на колата. Така бандитите я подкарали. На черния пазар цената на четеца доближава близо 20 000 евро.

Илиян Бабичката беше арестуван при спецакция на Бъдни вечер.

Преди 2 година е излязъл от пандиза, където е изтърпял присъда от 1 година за сходно закононарушение. Отделно от това, против него има няколко висящи каузи, стана ясно през днешния ден в съда.

Обвиняемият е " профилиран " в кражбата на първокласни коли, като една от желаните марки е БМВ. Заради другите му престъпни прояви от Министерство на вътрешните работи споделят за него, че е от по този начин наречения тежък контингент. Той не е женен, само че живее на фамилни начала с жена и има 2 деца.

Разследващите знаят кои са другите двама съучастници на Димитров и в скоро време се надяват да ги заловят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР