Районният съд в Сливен остави в ареста мъж, причинил средна

...
Районният съд в Сливен остави в ареста мъж, причинил средна
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, ранил брат си с меч в Сливенско

Районният съд в Сливен остави в ареста мъж, предизвикал междинна телесна щета на брат си, оповестиха от прокуратурата.

Престъплението е осъществено на 20 януари в сливенското село Трапоклово , когато сред двамата братя е зародил спор. Обвиняемият е взел меч - фамилна благосъстоятелност, с острие с дължина към 60 см.

Насочил е меча към врата на брат си и го е заплашил с ликвидиране. Пострадалият се предпазил от острието с ръка, като по този начин са били срязани сухожилията на три от пръстите на дясната му ръка, което е довело до трайно усложнение на придвижването на крайника.

" Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, като обвиненият е осъждан още за държане на опиати и ръководство на автомобил след приложимост на опиати ", сподели представителят на Районната прокуратура прокурор Катя Стаменова.

Предявените обвинявания са за тежки умишлени престъпеления, за които законът планува над 5 години затвор. За междинна телесна щета се плануват от 5 до 12 години отнемане от независимост, като към момента няма дефинитивна съдебно-медицинска експертиза за характера на телесната щета, т.е. допустимо е увреждането да е по-тежко.

За опасност за ликвидиране се планува до 6 години отнемане от независимост. Ще бъдат назначени експертизи, които да открият дали обвиненият е бил под влияние на избрани субстанции и какво е било психологичното му положение при осъществяване на действието, уточни поркурор Стаменова.

Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР