Районният съд в Поморие остави в ареста спасителя, наранил французин

...
Районният съд в Поморие остави в ареста спасителя, наранил французин
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста спасителя, пребил французин заради чадър в Поморие

Районният съд в Поморие остави в ареста спасителя, наранил французин в спор за плажен чадър.

Христо Кюлбасанов е с повдигнато обвиняване за побой и нанасяне на лека телесна щета. Според прокуратурата действието е осъществено с особена свирепост.

Французинът е бил на земята, когато спасителят е нанесъл голям брой удари по главата и тялото му. Според юриста на обвинения обаче чужденецът е провокирал експанзията. След като няколко пъти е бил помолен да освободи чадъра, той почнал да наскърбява обвинения и го ритнал по крайници.

Според отбраната през 2020 година същият французин влезнал в пререкания със спасителите, а точно обвиненият се намесил, с цел да потуши напрежението. Според юриста на Кюлбасанов - Веселин Анестиев, желаната най-тежка мярка индиректно е предизвикана от упражненото принуждение в Стара Загора.

" Нямам думи. Не може да влиза в залата публичното мнение. Това да се желае мярка " Задържане под стража " за причиняване на лека телесна щета е казус. То следователно, в случай че ще вземат за всеки побой мярка задържане под стража, би трябвало да се стартира в България да се строят нови арести ".

Има противоречиви въпроси по повод квалификацията на действието, разяснява съдията Димитър Димитров:

" " След осъществяване на действието той не е останал на място, а е напуснал местопроизшествието. Има противоречиви въпроси във връзка с вярната подготовка на действието. Той може да повлияе на определяне на обективната истина, като влияе върху очевидци ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР