Районният съд в Плевен отне в полза на държавата лек

...
Районният съд в Плевен отне в полза на държавата лек
Коментари Харесай

Съдът в Плевен отне колата на мъж, хванат пиян и дрогиран зад волана

Районният съд в Плевен лиши в интерес на страната лек автомобил, благосъстоятелност на мъж, карал след приложимост на алкохол и кокаин. За това оповестяват от Районна прокуратура, внесла обвиняването против 23-годишния С.В. 

Според определение на съда, след реализирано съглашение, мъжът е приет за отговорен за две закононарушения: по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс (НК) - ръководство на автомобил с централизация на алкохол в кръвта и по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс – за шофиране след приложимост на наркотични субстанции, показват от прокуратурата. Случаят е от 6 септември в град Долни Дъбник.

На С.В. е наложено условно наказване от осем месеца отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период, няма право да кара за интервал от една година и би трябвало да заплати санкция от 190 лева. 

Делото е завършено като бързо произвеждане в границите на седем дни. Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда.

С определение Районният съд в Плевен е лишил в интерес на страната управлявания от С.В. лек автомобил " Сеат Леон ", който е негова благосъстоятелност, допълват от прокуратурата. В хода на следствието е осъществена съдебно-оценителна експертиза, която е открила, че цената на отнетия автомобил е 20 449 лв.. 

Определението на съда, с което е отнето транспортното средство, предстои на частна тъжба и митинг, прибавят от прокуратурата.

Припомняме, че в края на август друг шофьор бе наказан да заплати цената на автомобила, който е управлявал след приложимост на алкохол.

В края на юли Народното събрание одобри на второ четене промени в Наказателния кодекс (НК), които плануват по-строги наказания за нарушителите на пътя. С промените се усилват наказванията, в случай че действието е осъществено в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози. По-строги са наказванията се плануват и за тези, които без медицински аргументи откажат да бъдат тествани за алкохол или наркотични субстанции или техните аналози, както и в други случаи, съответно написани в Наказателен кодекс. Ако лидерът ръководи лично моторно транспортно средство, което е послужило за осъществяване на закононарушението, се планува и отнемането му в интерес на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР