Районният съд в Нови пазар призна за виновна жена, успяла

...
Районният съд в Нови пазар призна за виновна жена, успяла
Коментари Харесай

Осъдиха менте-булка, измъкнала над 30 000 лева от турчин

Районният съд в Нови пазар призна за отговорна жена, съумяла 31 пъти да вземе пари от мъж, баламосвайки го, че желае да иде при него.   

Тя  поддържала подвеждане у турски жител по телефона и с SMS, както и в чатове, че желае да се срещнат в чужбина. 

Жената лъгала както за името и местоположението си, по този начин и за всичко друго - като фамилно и обществено състояние. 

Пред претендент жениха се жалвала, че живее на квартира чартърен и не може да го заплаща, защото не е оставили пари за храна, че трябвало да заплаща наема авансово, че не е омъжена, няма деца, че майка й е умряла, а татко й я изоставил от дълго време, че желае да пътува и персонално да се запознае с него.

За да успее да измъкне в допълнение евро тя даже споделила, че има финансови отговорности – санкции, които би трябвало да заплати на Държавата, че няма средства  за правене на чуждестранен паспорт, че пътува с рейс за и има проблем на границата  със зелената си карта и й би трябвало налична парична сума.-->

Дори се оплакала, че майка й имала данъчни отговорности, които би трябвало да бъдат погасени, с цел да продължи пътуването си.

След всички увещания тя съумяла да му измъкне 16 880 евро, равняващи се на 33 014 лв..

Районният съд признава за отговорна дамата и я   осъжда  на отнемане от независимост от една година и шест месеца. И зтърпяването на по този начин наложеното наказване с изпитателен период от  3 години.

Подсъдимата би трябвало да заплати  907 лева  по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи, както и направените в правосъдна фаза разходи в размер на 1823 лв. по сметка на Районен съд Нови пазар.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Шуменския областен съд.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР